BBQ-bijbel

How To Grill is de zelfverklarende titel van een omvangrijk kookboek over grillen op de barbecue, waarvan er wereldwijd miljoenen verkocht zijn. Er is nu ook een Nederlandse vertaling van Steven Raichlens standaardwerk: Culinair barbecueën. Klinkt misschien wat tuttiger dan How To Grill, maar voor een boek dat ook het bereiden van mosselen met wasabiroom behandelt, dekt het de lading. Na een uitgebreide inleiding over grillen en roken neemt Raichlen de lezer bij de hand langs honderden recepten, inclusief de bereiding van hele lammeren of speenvarkens en ongebruikelijke grillslachtoffers als vechthoenders (hoogpotig pluimvee dat in Nederland alleen in clubverband gehouden wordt). Ook vegetarisch is er overigens genoeg te beleven op Raichlens vuur.

Voor verreweg de meeste buitengrillers is deze bijbel het enige boek dat ze ooit nodig zullen hebben en voor de prijs (€17,95) hoef je het niet te laten. RH

import eetteam