Thuiswerk

Wat de Burgermeester kan, kunnen we thuis ook, en misschien nog wel spectaculairder. Protesten van de slager ten spijt (“Ik heb hier hamburgers liggen”) nemen we doorregen runderlappen en ontbijtspek, ongeveer een ons ontbijt-spek op een kilo rundvlees. Draai het vlees door een gehaktmolen en doe dat via een grove plaat (een met grote gaten dus). Kluts eventueel een ei door de vleesmassa om het resultaat nog iets compacter te maken. Kruid het resultaat met peper en zout en maak er flinke schijven van die minstens drie centimeter dik zijn; dat geeft de mogelijkheid om een niet geheel doorbakken hamburger te maken. Het mooist is het om de hamburgers op de barbecue te bakken in een dubbel rooster, waardoor ze niet boven de vlammen kunnen blijven plakken en bij paniek snel kunnen worden verwijderd. Zo krijg je flame kissed burgers, die nog weer een andere smaakdimensie hebben dan de hamburgers van de plaat. Bij gebruik van een plaat liefst een geribde, waardoor het vet weg kan en er mooie grillstrepen op het vlees komen. Leg voor een extra crunch de gehalveerde broodjes (beschuitbollen zijn een prima keuze) ook even op de grill. RH

import eetteam