Yoghurt maken met yoghurt

De trendwatchers van HBMEO zien op voedselgebied uiteraard ook nieuwe toekomst voor oude gerechten en gebruiken. Zo zou de herintreding van de uitsmijter nakende zijn, is het flamberen aanstonds weer salonfähig en zal de garnalencocktail aan een nieuwe levenscyclus beginnen. De voorziene opkomst van de bio-snackbar had uw Eetteam al in de werkelijkheid van het heden gesignaleerd. Of het thuis yoghurt maken een trend wordt, is niet onderzocht, maar het benodigde apparaat is wel alvast op de markt. De Severin yoghurtmaker is een Duits product waarvan de styling wellicht nog uit Oost-Duitsland stamt. Zeven potjes onder een nogal medisch ogende plastic stolp waarin binnen zes tot vijftien uur melk in yoghurt verandert. De werking berust op een thermostaat die het warmte-element tussen de 36 en 42 graden houdt, want dat is de temperatuur waarbij lactose in melkzuur wordt omgezet. Yoghurt ontstaat uit yoghurt; het proces start met melk, en een beetje natuuryoghurt of poeder. Alle soorten melk zijn geschikt, de combinatie met vruchten en andere smaakmakers is uiteraard mogelijk, en wie grootafnemer was van Danone c.s., heeft de 25 euro die het apparaat op een cent na kost er waarschijnlijk vrij snel uit. RH

Severin yoghurtmaker, €24,99.

import eetteam