Spring naar de content

Geert Wilders splijt Nederland

Nederland dreigt uit elkaar te vallen. Niet omdat radicale Friezen zich los willen maken van Nederland. Nee, steeds meer Nederlanders kiezen partij vóór of juist tégen de PVV van Geert Wilders. De polarisatie groeit, becijfert het Sociaal Cultureel Planbureau.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Economische malaise, omvallende banken en massaontslagen? Best erg, maar de de plannen van Geert Wilders of de groei van de PVV worden in het kwartaalonderzoek vaker als probleem bestempeld. Een bloemlezing van de reacties uit het SCP-rapport.

Ik heb het gevoel dat geen politicus bestand is tegen Wilders. Met zijn ideeën ben ik het niet eens en wanneer de PVV in de coalitie zit, zal het eerde misgaan qua regeren dan wanneer ze er niet in zitten.”

“Ik vind het zeer zorgelijk dat mensen als Geert Wilders zoveel mensen achter zich krijgen. Ik vind het een zeer naar idee dat er mensen zijn die hetzelfde denken of vinden als hij.”

Terwijl de ene opinieleider Geert Wilders in verband brengt met fascisme, ontmaskert de andere de PVV-stemmers als racisten. Bent u ook boos op de PVV-voorman? Dan kunt maandag meelopen in een anti-Wilders-fakkeltocht.

Tegelijkertijd worden alle zeilen bijgezet om de gemoederen een beetje tot bedaren te brengen. In het roerige Roermond werd deze week verzoend en Rotterdam, Amsterdam en Weert dingen mee naar de Gemeenteprijs Polarisatie en Radicalisering 2009. Want die hebben bij dreigende escalatie de sociale calamiteitenplannen al klaar liggen.

In christelijke hoek wordt ondertussen gevreesd dat Nederland uit elkaar valt terwijl Trouw schrijft dat bevolkingsgropen op de voet van oorlog staan. Intussen hebben een aantal Nederlanders hun biezen gepakt…