Spring naar de content

Stop Wilders Nu mag tóch meedoen aan Haagse verkiezingen

Of het een deftige partijnaam is weten we niet maar dat het een one-issue partij is weten we wel zeker. Even leek het erop dat Stop Wilders Nu (SWN) niet mee mocht doen aan de Haagse gemeenteraadsverkiezingen, de Raad van State besloot anders.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD), tevens voorzitter van het Centraal Stembureau, vond namelijk dat de partijnaam een ‘bedreigende associatie’ opriep met de persoon Geert Wilders. De Raad van State is het niet eens met Van Aartsen. Volgens de Afdeling bestuursrechtspraak ‘wil de partij met de gekozen naam tot uitdrukking brengen dat zij zich verzet tegen het politieke gedachtegoed van de heer Wilders en gaat het niet om de persoon van de heer Wilders’.

We moeten nog maar zien of de partij daadwerkelijk mee gaat doen aan de verkiezingen. Er is nog geen kandidatenlijst ingediend.

UPDATE, 15.01 uur – Volgens een nieuwe peiling van TNS NIPO kan SWN niet rekenen op zetels in de gemeenteraad. Ook taalvirtuoos Penelope Marchena (TON) krijgt, als we de peilingen mogen geloven, geen zetel.

Onderwerpen