Rob Hoogland gunt ‘hopeloze prutser’ Francisco van Jole een enkeltje Atlantische Oceaan

70 seconden leestijd

[[image file=”2010-01/afbeelding_9.png” align=”inline” ]]
In een column kan veel en mag veel, als het maar leuk is. Neem nu de hilarische column van Rob Hoogland in De Telegraaf waarin hij internetjournalist Francisco van Jole neerzet als ‘een van de meest deerniswekkende figuren van de publieke omroep’. 

Van Jole is niet blij met de vermeende verrechtsing van de Publieke omroep en spreekt zelfs van een rechtse coup. Hoogland stelt voor het ‘ziek zwak vogeltje’ niet meer te voederen of vanuit een vliegtuig in zee te kieperen. Grappig, want hij refereert hiermee aan de rechtse Videla-junta dat in de jaren 70 tegenstanders vanuit Nederlandse Fokkers in zee gooide.

Op microblogdienst Twitter gaat Hoogland er nog eens keihard overheen“Wat is dat voor een gedoe over mijn column voor maandag? Ik wil alleen maar aantonen dat rechtse coups de voorkeur verdienen boven linkse.”
En: “Neem zo’n Videla: gewoon een Fons van Westerloo avant la lettre. Bovendien was zijn koosnaampje Sjuul.”
Om af te sluiten met: “Dat waren nog eens tijden. De Van Jole’s van toen werden gewoon in zee gekieperd.”

UPDATE, 13.09 uur - Van Jole en Hoogland zijn nu ook onderwerp van een poll.


Hoofdredacteur

Frank Poorthuis (1956) is sinds 1981 werkzaam als journalist. Hij werkte freelance en sinds 1995 voor de Volkskrant, waar hij van 2001 tot 2005 chef van de Haagse redactie was. Daarna was hij adjunct-hoofdredacteur bij Vrij Nederland, De Pers en Het Parool. Hij is 1 februari 2011 begonnen als hoofdredacteur van HP/De Tijd. Hij is een liefhebber van de politieke reconstructie en het goed geschreven profiel, maar ziet het blad ook graag een voortrekkersrol vervullen in het maatschappelijke en culturele debat. HP/De Tijd in topvorm, zegt hij, 'is een gids voor het moderne leven, met een knipoog'.

Lees ook
Meer artikelen