Spring naar de content

Trots op Nederland-politica Penelope woont pas twee jaar in Nederland

We geven het direct toe: ons interview met de Haagse aspirant-politica Penelope Marchena van gisteren was waardeloos. Broddelwerk. We wisten de nummer 19 op de lijst van Trots op Den Haag niet méér te ontfutselen dan dat ze graag wat meer respect had ontvangen en nu weer over de inhoud wil praten (maar niet met journalisten). Nee, dan [[popup file=”2010-01/nellyrosa_copy1.jpg” description=”Nelly Rosa” align=”inline” ]]. Deze radiojournaliste – wereldberoemd in Willemstad – blijkt nu vorige week donderdag al te hebben gesproken met Marchena. Klik [[download file=”2010-01/penelopepraat_copy1.mp3″ icon=”” text=”HIER” title=”” ]] (mp3) voor drie minuten vol vuur en politieke ambitie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

De onthullingen stapelen zich op. Zo blijkt dat…
…Marchena pas twee jaar in Nederland woont;
…ze na benengate werd overstelpt met ‘slechte commentaren’;
…ze onder meer werd uitgemaakt voor ‘slechte meisje’ en ‘hoer’;
…ze zegt wél zelf haar profieltekst te hebben geschreven;
…ze een baantje kreeg van nummer 4 op de lijst Willem van der Velden en zo de politiek inrolde;
…ze vindt dat ze als administratief medewerkster harder werkt dan haar collega’s;
…ze graag iets voor de Antillianen in Den Haag wil doen en
…ze ideeën heeft om werk- en schoolschuwe Antillianen weer op de rails te krijgen, maar dat ze nog bezig is met een plan.

Ze mag wel opschieten met dat plan. De verkiezingen zijn al over vijf weken en TON-columnist Cees de Jager voorspelt [[popup file=”2010-01/afbeelding_35_copy1.png” description=”5000 voorkeursstemmen” alt=”Column Cees de Jager (nummer 6 op de lijst) ” align=”inline” ]] (= linea recta de raad in).