Wijn van de week: The Wild Pixie

Waar Hongarije grossiert in onalledaagse druiven, zijn de wijnmakers in Australië zijn niet bang om minder voor de hand liggende blends te maken. In eerste instantie werd er wat meewarig gereageerd op bijvoorbeeld duo-presentaties van cabernet sauvignon en shiraz. Maar dat waren tenminste nog blauwe druiven.

Hoongelach ging er op toen die gekke Ozzies shiraz met viognier gingen mengen. Nu klonk dat geschamper voornamelijk vanuit het zogenaamde ‘kennerskamp’. Bij de wijndrinkers daarentegen vielen de gelegenheids een-tweetjes bijzonder in de smaak. Uit McClaren Vale is er nieuwe aanvoer voor hoonlachers én liefhebbers: een onderonsje tussen shiraz en roussanne, uniek voor de streek. Tot ons gebracht door Chester Osborn, de wijnmaker van d’Arenberg die het experiment niet schuwt. We zijn hem er dankbaar voor, want zijn The Wild Pixie 2008 (€ 17,99) is spannend. Aards, mintig, linoleum. Rood fruit, peperigheid, behaaglijk, zwoel maar zonder slap te worden. Integendeel zelfs. The Wild Pixie heeft een stevige bite. Die houdt de criticasters wel op afstand

Coenecoop Wine Traders

wouter sinke harold hamersma