Bio-chianti

Het gekrakeel op hoog niveau lijkt aan chianti-producent La Pieve uit Montaione, een dorpje ten noorden van het chianti-classico-gebied, voorbij te gaan. Hier is de wijnmaker meer in gesprek met de natuur in plaats van te discussiëren over wie er wel bij de club hoort en wie niet. Aldus maakt hij bijzonder aangename, biologische chianti. Keurig met 85 procent sangiovese en nog wat handjesvol louter blauwe druiven, canaiolo, ciliegiolo en colorino.

En dat levert een lekkere blend op, die zich uitput in zure kersen, rode besjes, Toscaanse zonnigheid en wat zoet-zachte specerijen, waaronder wat kaneel en een snufje vanille. Een goede, vooral bijzonder doordrinkbare ‘kleine’ chianti, die slechts €8,95 verlangt. Daarvoor krijgt u dan weliswaar geen fles met een zwart haantje op een gouden achtergrond. Maar dan weer wel gouden letters op een zwart etiket. HH

Importeur VinoItalia, www.vinoitalia.nl.

import eetteam