Spring naar de content

Zoet, zuur & koel

Iedere woensdag een filmpje van culinair recensent Ronald Hoeben. Deze week: een Hollandse variant van de oosterse komkommersla van de onvolprezen Ken Hom. Het recept staat onder het filmpje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

<embed width=”410″ height=”361″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=211726dcce4c0e971e21″ type=”application/x-shockwave-flash” />

Een puik product om in de koelkast paraat te houden; schil de komkommers (een pond) voor de helft door lengtestrepen schil intact te laten, halveer ze in de lengte, haal de pittenkern er met een lepel uit en snij de helften in plakjes. Zet die in een mengsel van drie eetlepels vissaus, evenveel limoensap en water plus twee eetlepes suiker, een in dunne sliertjes gesneden peper en drie eetlepels in ringetjes gesneden sjalot.

Onderwerpen