IJstijd

Als de voortekenen ons niet bedriegen staan we aan het begin van een nieuwe ijstijd, een nieuwe consumptieijstijd wel te verstaan. Aarzelend staat een nieuwe kaste van ijsbereiders op die het metier vanuit het perspectief van de compromisloze liefhebber benaderen. Er zitten souschefs bij die hun ijsdromen trachten te verwezenlijken, er zijn patrons cuisiniers als Sander Louwerens (van restaurant Lof) die er hun nachtrust aan geven om het ultieme ambachtelijke ijsje te produceren, en er zijn ongebruikelijke gelegenheidsduo’s als ex-econoom Reint Jan Schuring en parttime kunstenaar Reggy Gunn, die met Frozen Dutch een ‘Dutch gelateria’ van de grond hebben getild. Het ijs van Frozen Dutch ligt in de schappen van Marqt, het weergaloze ijs van Sander Louwerens (probeer de smaak beurre salé maar eens) is onder andere in zijn restaurant Lof en bij Caulils te koop. Een kijkje in de keuken van Frozen Dutch is te zien op www.hpdetijd.nl. RH

Restaurant Lof. Haarlemmerstraat 62, Amsterdam Caulils. Haarlemmerstraat 115, Amsterdam

import eetteam