Spring naar de content

Intussen bij het CDA. De Hamas-opa, de échte prominent en de bitch slap voor Doekle

Dat was weer even lachen gisteravond. Hamas-opa Dries van Agt mocht bij Knevel en Van den Brink uitleggen waarom ‘zijn’ CDA niet met de PVV moet praten. Het rumoer rondom ‘CDA-partijprominenten’ neemt toe. Zo kreeg Doekle Terpstra (CDA) vanmorgen een bitch slap van Gerrit Braks (CDA) in het Nederlands Dagblad. Maar het wordt anders wanneer een CDA’er van échte statuur zich uitspreekt; Herman Wijffels. “Het is het beste dat we in de loop van dit onderhandelingsproces tot de conclusie komen dat deze coalitie niet in het belang is van het land en van de partij.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Presentator Andries Knevel durfde het echter niet aan om Van Agt te vragen waarom er volgens hem wél met terreurorganisatie Hamas moet worden gesproken. U weet wel: die club die niet wil onderhandelen, raketten afschiet en vrouwen onderdrukt. De PVV is vergeleken met [[popup file=”2010-08/hamas.jpg” description=”Hamas” align=”inline” ]] namelijk een gezellige theeclub maar ‘de ariër‘ Van Agt ziet dat dus anders.

(Lees verder onder de video.)
<object data=’data:application/x-silverlight-2,’ type=’application/x-silverlight-2′ width=’384′ height=’216′> <param name=’source’ value=’http://embed.player.omroep.nl/sle/ugslplayer.xap’/> <param name=’enablehtmlaccess’ value=’true’/> <param name=’initParams’ value=’version=sl.1.9.9,startTime=00:10:10,endTime=00:30:33,episodeID=11276970,playlistEnabled=yes,playMode=pause’ /> <embed source=’http://embed.player.omroep.nl/sle/ugslplayer.xap’ type=’application/x-silverlight-2′ enablehtmlaccess=’true’ width=’384′ height=’216′ initParams=’version=sl.1.9.9,startTime=00:10:10,endTime=00:30:33,episodeID=11276970,playlistEnabled=yes,playMode=pause’> <a href=’http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=124807′ style=’text-decoration: none;’> <img src=’http://embed.player.omroep.nl/sle/downloadsilverlight.jpg’ alt=’Get Microsoft Silverlight’ style=’border-style: none’/> </a> <br /> <a href=’http://player.omroep.nl/?aflID=11276970&start=00:10:10&end=00:30:33′>Bekijk de video in andere formaten.</a> </embed> </object>

Serieuzer wordt het als Herman Wijffels, de eigenlijke grondlegger van het vorige kabinet, zich in harde bewoordingen uitlaat over de constellatie waar nu aan gewerkt wordt. De geplande coalitie is volgens hem ‘tegen het landsbelang‘.

En als mannen als Wijffels er zelfs niet in geloven wordt het een ander verhaal, moet de CDA-top gedacht hebben. Ze probeert nu via informele bijeenkomsten met potentiële ‘onruststokers’ de ophef in de partij over mogelijke samenwerking met de PVV te sussen. Bekende oud-ministers en -Kamerleden krijgen tijdens deze sessies het verzoek om eerst de onderhandelingen af te wachten, voordat ze met hun onvrede naar buiten treden aldus het Nederlands Dagblad.

In dat artikel krijgt ‘onruststoker’ Doekle Terpstra (zonder dat zijn naam genoemd wordt) een redelijke bitch slap te verduren van Gerrit Braks. “Meer moeite heb ik met critici die zich nu heel voornaam voordoen, maar in werkelijkheid [[popup file=”2010-08/doekle_copy1.jpg” description=”weinig hebben betekend voor de partij” align=”inline” ]].'” Het moet wel over Terpstra gaan, want Willem Aantjes (tot een zeker incident fractievoorzitter) en Bert de Vries (oud-minister) kan hij niet bedoelen.