Flooiencircus

Nog een vorm van klonen doet zich voor binnen het Nederlandse Flo-concern. Ruim vier jaar geleden opende het eerste Flo-restaurant in de Amstelstraat in Amsterdam, inmiddels opereren vestigingen in Eindhoven en Maastricht binnen dezelfde licentie: het klassieke Franse aanbod dat ook de Flo-brasseriën te Parijs karakteriseert.

Deze (keuken)formule gaat nu tussen 1 september en 14 oktober het land in om te onderzoeken hoe men te Leeuwarden (Van Buren), Emmen (Eden Hotel), Zutphen (Brasserie 6), Enschede (De Broeierd) en Den Haag (The Living Room) aankijkt tegen gebraiseerde kalfsborst met zwezerik, steak tartare of een assiette de fruits de mer.

De respectievelijke keukenmeesters van de vestigingen (van de Eden Hotel Group, die de licentiehouder is) zijn op cursus geweest in de Amstelstraat, om aldaar van chef de cuisine Rudolf Bos de gewenste Franse slag af te kijken.

Op www.hpdetijd.nl doet Bos alvast even voor hoe je een tartare in elkaar steakt. RH

import eetteam