Spring naar de content

Volkskrant-scribent bij P&W: ‘Stenigen is een interne aangelegenheid’

Gisteravond zat de bij HP/De Tijd welbekende student Arabisch en Politicologie Izz ad-Din Ruhulessin in een hilarische uitzending van Pauw & Witteman. Het onderwerp was de op handen zijnde steniging van een Iraanse vrouw wegens overspel. Volkskrant-scribent Izz ad-Din Ruhulessin blonk hier uit in drogredeneringen en dubbele standaarden en had zelfs één valide punt: de Universele Rechten van de Mens zijn inderdaad verre van ‘universeel’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Verder waren zijn punten minder sterk. Zo stelde hij onder andere dat “steniging een Iraanse aangelegenheid is”, en dat de Westerse wereld zich daar niet mee moet bemoeien. Opmerkelijk, want een voor Nederland “interne aangelegenheid” zoals een regeringsformatie met de PVV, dáár ageert de sinds vier jaar tot de islam bekeerde Ruhulessin dan weer wel tegen. Ook vindt hij het straffen van overspelplegers in Nederland best een goed idee. “Wat als die man of vrouw kinderen heeft, en dan [door het overspel] gaat scheiden?”

De hilarische uitzending, waarin finaal de vloer wordt aangeveegd met de bemutste student, ziet u hier.

<object data=’data:application/x-silverlight-2,’ type=’application/x-silverlight-2′ width=’384′ height=’216′> <param name=’source’ value=’http://embed.player.omroep.nl/sle/ugslplayer.xap’/> <param name=’enablehtmlaccess’ value=’true’/> <param name=’initParams’ value=’version=sl.1.9.9,episodeID=11392632,playlistEnabled=no,playMode=pause’ /> <embed source=’http://embed.player.omroep.nl/sle/ugslplayer.xap’ type=’application/x-silverlight-2′ enablehtmlaccess=’true’ width=’384′ height=’216′ initParams=’version=sl.1.9.9,episodeID=11392632,playlistEnabled=no,playMode=pause’> <a href=’http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=124807′ style=’text-decoration: none;’> <img src=’http://embed.player.omroep.nl/sle/downloadsilverlight.jpg’ alt=’Get Microsoft Silverlight’ style=’border-style: none’/> </a> <br /> <a href=’http://player.omroep.nl/?aflID=11392632′>Bekijk de video in andere formaten.</a> </embed> </object>

Zie ook: De twee gezichten van binnenhofbidder Izz ad-Din Ruhulessin