Witte raaf

Goed nieuws voor bio-adepten. Het afgelopen half jaar is de consumptie van voedsel van onbesproken komaf met 12 procent gestegen ten opzichte van de eerste zes maanden in 2009. Daar moet op gedronken worden. Maar dan wel iets bijzonders graag. Wat te denken van witte beaujolais? Dat kom je slechts zelden tegen. Wie beaujolais maakt, mag niet meer dan tien procent van zijn wijngaard aan witte druiven – vooral chardonnay – toewijzen. En degene die deze ook nog eens een biodynamische benadert, is helemaal met een lantaarntje te zoeken. Chteau de Lavernette is zo’n witte raaf. Uit het oogstjaar 2009 proefde ik de Beaujolais-Blanc. Zinderend zuiver. Fris wit fruit. Krokant groen van Granny Smith en haar limoen. Nu trekken zeldzaam, lekker en een sympathiek prijskaartje slechts sporadisch met elkaar op, maar importeur Egrappé vraagt er maar €8,95 voor. En dat is ook alweer bijzonder. HH

www.egrappe.nl. Tel.0183-303387

import eetteam