Spring naar de content

Onder de gordel met Frits Abrahams

MET UPDATES – Wat Victoria Koblenko kan, kan ik beter, dacht Frits Abrahams: een column over het seksleven van Mark Rutte schrijven. “Is het vreemd dat iemand die ‘de vrouw’ zo ongeveer systematisch uit zijn liefdesleven gebannen heeft, ook geen trek heeft het land met haar te besturen?”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

In haar Trouw-opinie schreef Koblenko (1980) vanmorgen een verhaal met de kop: ‘Hoe sterk staat Rutte zonder een first lady?’ “Natuurlijk kan Rutte prima zonder een vrouw aan zijn zijde ons land besturen,” aldus de actrice/columniste. Maar: “Zijn geloofwaardigheid noch zijn capaciteit als politicus staat op het spel, maar zijn houdbaarheid als ’one of the guys’ misschien wel. Het vergt een speciaal soort stille diplomatie onder veel hightea-sessies om het onbespreekbare bespreekbaar te maken, vrouwen onder elkaar, misschien wel hét meest onderschatte eigenschap van de vrouw. Hoe sterk staat dus onze first man zonder een first lady?”

Koblenko filosofeert er op los, maar trekt wel een grens: “Uiteraard gaat deze vraag wat mij betreft niet over waaróm Rutte vrijgezel is. Nog minder van belang is of hij heteroseksueel, homoseksueel of aseksueel is. Dat zijn zaken die ons allerminst aangaan.”

Dat kan harder, meer op de man, moet Abrahams (1946) gedacht hebben. Het resultaat, zojuist gepubliceerd op nrc.nl, liegt er niet om. Over het aantal vrouwen (‘sneefteefjes’) in het kabinet: “Is het vreemd dat iemand die ‘de vrouw’ zo ongeveer systematisch uit zijn liefdesleven gebannen heeft, ook geen trek heeft het land met haar te besturen?” vraagt Abrahams zich af. “Je kunt toch ook niet verwachten dat een geheelonthouder toetreedt tot het bestuur van de Koninklijke Horeca Nederland?”

En: “Opstelten wordt ongetwijfeld de heer Bommel van dit kabinet, maar wie wordt de Tom Poes? Mark Rutte? Wie weet. Tom Poes deed ook nooit aan seks.”

Raak? Grappig? Nee, zo oordeelt Twitter. Eerder smakeloos.

UPDATE, 17.57 uur – Zelfde krant, wel grappig: Fokke & Sukke.
UPDATE, 18.29 uur – Jan Tromp heeft zich gisteren ook bij het groepje dat grappen maakt over de vrijgezelle status van Rutte geschaard: “Wei-nig vrou-wen in het ka-bi-net? Da’s niet echt ver-ras-send. Het lukt Mark niet eens om die e-ne te vin-den.”

<object data=’data:application/x-silverlight-2,’ type=’application/x-silverlight-2′ width=’384′ height=’216′> <param name=’source’ value=’http://embed.player.omroep.nl/sle/ugslplayer.xap’/> <param name=’enablehtmlaccess’ value=’true’/> <param name=’initParams’ value=’version=sl.1.9.18,episodeID=11533180,videoQuality=std,playlistEnabled=yes,playMode=pause’ /> <embed source=’http://embed.player.omroep.nl/sle/ugslplayer.xap’ type=’application/x-silverlight-2′ enablehtmlaccess=’true’ width=’384′ height=’216′ initParams=’version=sl.1.9.18,episodeID=11533180,videoQuality=std,playlistEnabled=yes,playMode=pause’> <a href=’http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=124807′ style=’text-decoration: none;’> <img src=’http://embed.player.omroep.nl/sle/downloadsilverlight.jpg’ alt=’Get Microsoft Silverlight’ style=’border-style: none’/> </a> <br /> <a href=’http://player.omroep.nl/?aflID=11533180′>Bekijk de video in andere formaten.</a> </embed> </object>

Onderwerpen