De magie van de Bret Bros.

Voortvarendheid kan Jean-Philippe en Jean-Guillaume Bret niet ontzegd worden. In 2000 trokken de twee broers de Pouilly-Vinzelles-wijngaarden van hun vader uit de grijpgrage handen van de lokale coöperatie, bliezen dit als het biologisch gecertificeerde Domaine La Soufrière nieuw leven in en besloten onder hun artiestennaam Bret Brothers verder om zich heen te kijken in de Mconnais. Daar zijn de twee binnen tien jaar een begrip geworden.

Druiven kopen ze er. Alleen chardonnay. En bovendien louter afkomstig van kleine wijngaarden waar de gemiddelde leeftijd van de stokken tenminste vijftig jaar moet zijn. Plukken wensen ze zelf te doen, met een eigen equipe, om er vervolgens wijnen van te maken die er tijdens de paulée van Morris (zie elders dit Eetteam) ook bij de conventioneler ingestelde producenten tot bewonderend gezoem leidde. Uitspugen bleek geen optie.

De wijnen van Bret Brothers worden verkocht door Wijnkoperij Okhuysen (www.okhuysen.nl).

import eetteam