Uitgekoekt

Omdat het vastbakken van een vis of een ei in de koekenpan een van de meest frustrerende keukencomplicaties is, ervaren we de uitvinding van de anti-aanbaklaag nog elke dag als een zegen. Nu kun je met wat geduld en beleid ook een ijzeren pan zover krijgen dat er nauwelijks nog iets in aanbakt, maar ook in veel professionele keukens wordt naar een anti-aanbakpan gegrepen, om ‘m meestal al na een paar maanden te vervangen. Een dure anti-aanbakpan kenmerkt zich door een dikke, gelaagde bodem voor het verdelen en vasthouden van de warmte, een sierlijke, geklonken steel en een zo slijtvast mogelijke anti-aanbaklaag. Bij de pannen van het Amerikaanse merk Circulon is die laag in ronde richels aangebracht, waardoor het oppervlak dat in contact komt met het voedsel – en met gereedschappen die de laag kunnen beschadigen – wordt verkleind. Deze 28cm Circulon koekenpan van €85 bakt onberispelijk en oogt behoorlijk onverwoestbaar, al weten we natuurlijk pas over twee jaar hoe goed-ie precies is.

Op www.hpdetijd.nl is een non stick- testrit te zien. RH

import eetteam