Wijn bij worst

Bij de introductie van hun worstentrio heeft Mister Kitchen (zie elders dit Eetteam) behendig ingespeeld op de hedendaagse ambitie van de vaderlandse lekkerbek om ieder gerecht bij te laten staan door een bijpassende wijn. Zo werd het varkensworstje met venkelzaad en tijm geflankeerd door een Griekse Gaia Estate 2010 van de assyrtikodruif (€ 14,40), die tot witte wijn heeft mogen geraken via eigen gisten.

De worst van hetzelfde basismateriaal, maar dan uitgevoerd met bieslook- en nootmuskaataccessoires werd terecht gekoppeld aan de rode Italiaanse Borgo di Colloredo 2005 (€ 11,90), een blend van montepulciano en aglianico uit Biferno, de mooiste herkomstbenaming binnen Molise. En ook het kalfsworstje met mosterd en peterselie werd aan rood toevertrouwd, ware het niet dat de Arturo Garcia Solar de Sael Roble 2006 (€ 9,95) afkomstig was uit het Spaanse Bierzo, het noordwestelijke deel van Spanje waar de mencíadruif tot zulke prachtige dingen in staat is. Aldus vormden de drie worsten een twee-eenheid met hun wijn. HH

Importeur Les Généreux, www.lesgenereux.nl.

import eet team