Halszaak

Elke week op deze site een filmpje van onze culinair recensent Ronald Hoeben. Deze week varkensvlees, het meest gegeten vlees in Nederland. Vooral het gehakt, karbonaden en de varkenshaas zijn populair. Maar er zijn ook nog chiquere varkensproducten, die overigens zelden uit de ‘duurdere’ delen worden gesneden. Zo vormen varkenswangen een geliefd ingrediënt in de betere keuken en ook het buikspek is niet meer uit de haute cuisine weg te denken. Maar er zijn nog meer eetbare lichaamsdelen. Zoals de nek. Het nekvlees is vetdooraderd en heeft smaak; van een nekstuk dat ruim twee kilo weegt kun je met een heel gezelschap dineren. Hieronder is te zien hoe je zo’n nek om hals brengt.

<embed width=”410″ height=”361″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=a8d5fdb372271e980da6″ type=”application/x-shockwave-flash” />

Ronald Hoeben