HP/De Tijd stopt met column Thomas von der Dunk

51 seconden leestijd

Even een bericht van huishoudelijke aard. HP/De Tijd stopt met de wekelijkse politieke column van Thomas von der Dunk. Reden: de cultuurhistoricus startte vandaag een wekelijkse politieke column in de Volkskrant (inderdaad, hetzelfde kunstje). Dit is volgens HP/De Tijd-hoofdredacteur Frank Poorthuis een ‘inschattingsfout’.

Poorthuis betreurt het vertrek van Von der Dunk, maar noemt het onvermijdelijk dat hij deze conclusie heeft moeten trekken. “Hij dacht dat het wel kon, twee columns. Ik niet.”

Von der Dunk schrijft nog geen jaar columns voor HP/De Tijd, maar wist de nodige boze reacties op te roepen. Zijn linkse signatuur was ook veel ingezondenbrievenschrijvers een doorn in het oog. Poorthuis benadrukt dat dit niet de reden is van zijn ontslag. “Integendeel zelfs, dat dwarse stond me wel aan.”

De laatste column van Von der Dunk – over Hans Hillen – staat in HP/De Tijd nummer 15, die komende woensdag verschijnt.


Niek Stolker

Na zijn studie journalistiek in Utrecht was Niek Stolker (1976) freelancer voor onder meer Panorama, De Journalist, Nautique, Mikro Gids en HP/De Tijd. In de aanloop van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 werkte hij als correspondent in New York. In mei 2009 werd Stolker redacteur en coördinator online bij HP/De Tijd. Medio 2012 begon hij weer voor zichzelf, nu als freelance journalist, eindredacteur, chefredacteur en copywriter. Hij schrijft voor onder meer Playboy, ELLE, Panorama en HP/De Tijd.

Lees ook
Meer artikelen