Buzz-top-3: Mathers, Ratzinger & Bachelor Lars

56 seconden leestijd

1. MARSHALL MATHERS (St. Joseph, 1972) – Eminem komt wederom met een choquerende videoclip, deze keer bij het nummer Space Bound van zijn laatste album Recovery. Dat de Amerikaanse rapper aan het herstellen is blijkt niet uit zijn clip: Slim Shady wurgt zijn vriendin en zet vervolgens een pistool tegen zijn hoofd. Bloedspetters in slow motion incluis.

2. JOSEPH ALOISIUS RATZINGER (Marktl am Inn, 1927) – Je bent nooit te oud voor nieuwe media, moet hij gedacht hebben. Paus Benedictus XVI (84) heeft deze week zijn eerste tweet geplaatst. En alsof deze stap nog niet groot genoeg was voor de oude man, plaatste hij het bericht ook nog eens via een iPad.

3. BACHELOR LARS – Bachelor Lars leek zijn vrouw te hebben gevonden: Karin. Maar volgens De Telegraaf was die liefde al na een paar uur bekoeld. De real life soap rond de 38-jarige Lars gaat dus weer gewoon verder waar het begon: Lars is weer vrijgezel. Geen klap verder dus.

Vorige week: 1. Van der Eem. 2. Clinton. 3. De Bondt.


Hoofdredacteur

Frank Poorthuis (1956) is sinds 1981 werkzaam als journalist. Hij werkte freelance en sinds 1995 voor de Volkskrant, waar hij van 2001 tot 2005 chef van de Haagse redactie was. Daarna was hij adjunct-hoofdredacteur bij Vrij Nederland, De Pers en Het Parool. Hij is 1 februari 2011 begonnen als hoofdredacteur van HP/De Tijd. Hij is een liefhebber van de politieke reconstructie en het goed geschreven profiel, maar ziet het blad ook graag een voortrekkersrol vervullen in het maatschappelijke en culturele debat. HP/De Tijd in topvorm, zegt hij, 'is een gids voor het moderne leven, met een knipoog'.

Lees ook
Meer artikelen