Bonje tussen Volkskrant-columnisten Witteman en De Jong

83 seconden leestijd

[[image file=”2011-07/schermafbeelding-2011-07-05-om-17.44.47.png” align=”inline” ]]
Gedoe bij Volkskrant Magazine. De ene stercolumnist (Wim de Jong) heeft in een radioprogramma nare dingen gezegd over de andere stercolumnist (Sylvia Witteman). Op Twitter gaat het momenteel hard tegen hard.

Wat is er precies gebeurd? Volkskrant-columnist De Jong was afgelopen zondagnacht te gast in de radioshow Echte Jannen (PowNed) op Radio 1. Daarin beweerde hij dat Witteman, collega-columnist bij Volkskrant Magazine, haar columns uit haar duim zuigt: “Ik schrok toen ik in Opzij las dat alles fictie was, of fake. Het is leuker als je alles kunt geloven.”

Witteman reageert haar frustratie vooral af op Echte Jannen-presentator Jan Dijkgraaf. Hij krijgt te horen: “Geen wonder dat dat kutprogramma van jou wordt opgeheven trouwens, met al die sneue laster en voor lul zittende geinterviewden.”

[[image file=”2011-07/schermafbeelding-2011-07-05-om-16.15.26_1.png” alt=” ” align=”left” ]]

Jan Dijkgraaf reageert: “Ach gossie, meisje toch… kusje erop?”, waarop Witteman weer twittert: “Je kunt trots op jezelf zijn. De ene bona fide columnist afzijken ten koste van de ander. En dan maar denken dat je een held bent.”

Het zit Witteman kennelijk hoog: “Ik verzin mijn stukjes niet. Alles is echt gebeurd. Wim de Jong begrijpt het verschil niet tussen ‘fake’ en ‘fictie’.” Plus: “En nu de straat op, voor ik een steen door twitter gooi.”

Blijf het gevecht vooral volgen via Twitter. Wim de Jong houdt zich vooralsnog muisstil.

[[ poll uid=492 ]]


Hoofdredacteur

Frank Poorthuis (1956) is sinds 1981 werkzaam als journalist. Hij werkte freelance en sinds 1995 voor de Volkskrant, waar hij van 2001 tot 2005 chef van de Haagse redactie was. Daarna was hij adjunct-hoofdredacteur bij Vrij Nederland, De Pers en Het Parool. Hij is 1 februari 2011 begonnen als hoofdredacteur van HP/De Tijd. Hij is een liefhebber van de politieke reconstructie en het goed geschreven profiel, maar ziet het blad ook graag een voortrekkersrol vervullen in het maatschappelijke en culturele debat. HP/De Tijd in topvorm, zegt hij, 'is een gids voor het moderne leven, met een knipoog'.

Lees ook
Meer artikelen