Glenn Beck over Noorwegen: ‘Een kamp net als Hitlerjugend’

84 seconden leestijd

Glenn Beck heeft weer gesproken, en hóe! In zijn wekelijkse radioprogramma The Glenn Beck Program deed de Amerikaanse conservatieve presentator/commentator controversiële uitspraken over het Noorse drama van afgelopen vrijdag. Hij zei: “Zo’n camp klinkt een beetje als de Hitlerjugend. Wie organiseert er nou een kamp voor kinderen dat alleen om politiek draait?”

Ook verhief Beck zichzelf tot waarzegger, want ‘hij had eind vorig jaar al gewaarschuwd voor de vreselijke gevolgen van de opkomst van een gevaarlijke stroming binnen de islam’. Beck verwees tijdens zijn show in dit verband naar de opvattingen over multiculturaliteit van Geert Wilders, ‘uit Denemarken, geloof ik’.

Beck was stellig in zijn mening over Anders Behring Breivik: “He’s crazy,” en “Er is geen verschil tussen hem en de personen achter 11 september. Breivik is net zo slecht als Osama bin Laden.”

Ach, kijk en oordeel zelf…
<object width=’410′ height=’330′><param name=’movie’ value=’http://cloudfront.mediamatters.org/static/flash/pl55.swf’></param><param name=’flashvars’ value=’config=http://mediamatters.org/embed/cfg3?id=201107250006′></param><param name=’allowscriptaccess’ value=’always’></param><param name=’allownetworking’ value=’all’></param><embed src=’http://cloudfront.mediamatters.org/static/flash/pl55.swf’ type=’application/x-shockwave-flash’ flashvars=’config=http://mediamatters.org/embed/cfg3?id=201107250006′ allowscriptaccess=’always’ allowfullscreen=’true’ width=’410′ height=’330′></embed></object>


Hoofdredacteur

Frank Poorthuis (1956) is sinds 1981 werkzaam als journalist. Hij werkte freelance en sinds 1995 voor de Volkskrant, waar hij van 2001 tot 2005 chef van de Haagse redactie was. Daarna was hij adjunct-hoofdredacteur bij Vrij Nederland, De Pers en Het Parool. Hij is 1 februari 2011 begonnen als hoofdredacteur van HP/De Tijd. Hij is een liefhebber van de politieke reconstructie en het goed geschreven profiel, maar ziet het blad ook graag een voortrekkersrol vervullen in het maatschappelijke en culturele debat. HP/De Tijd in topvorm, zegt hij, 'is een gids voor het moderne leven, met een knipoog'.

Lees ook
Meer artikelen