Spring naar de content

De Grote Blonde Leider spreekt: ‘Op school was ik een pestkop’

Geert Wilders is elke dag wel in het nieuws, maar hij gunt de media zeer zelden een volledig interview. Ditmaal mocht Panorama de PVV-voorman aan de tand voelen. Heel veel nieuwe inzichten komen niet naar boven, behalve dat De Grote Blonde Leider houdt van slapen en enorm geniet als hij op vakantie eindelijk weer eens boodschappen kan doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Zoals gebruikelijk spuit Wilders zijn gal over de bemoeienis van Europa (“Europa bemoeit zich met alles. Ook waar het geen bal mee te maken heeft”) en zijn missie om het leven van Job Cohen zo zuur mogelijk te maken (“Ik vind het jammer dat Job niet meer van zich afbijt”). Ook kijkt hij terug op het ‘doe eens normaal man’-debat: “Ik begrijp die commotie daarover ook niet. ‘Doe eens normaal man,’ is iets dat veel mensen dagelijks tegen elkaar zeggen. Er zit geen scheldwoord in.”

Interessanter wordt het als Wilders een kijkje geeft in zijn privé-leven. Een summiere blik, dat wel, maar daarom niet minder interessant. “Ik heb achteraf ook weleens spijt van dingen. Dat ik vroeger niet altijd even braaf ben geweest en m’n ouders weleens verdriet heb gedaan.” Wilders geeft namelijk toe vroeger een pestkop te zijn geweest: “Op de middelbare school was ik echt een vervelend jongetje. Ik ben vaak de klas uitgestuurd en ik heb het mijn ouders vaak ook niet gemakkelijk gemaakt. Ik was nogal recalcitrant ja. Ging altijd m’n eigen gang.”

Geert blijkt ook hobby’s te hebben: acteren (“Ik vond toneel vroeger op school wel altijd heel leuk… iets van acteren ligt mij wel”), films kijken (“Ik ga wel vaak naar de bioscoop”) en slapen. Slapen ja, want daar komt hij naar eigen zeggen veel te weinig aan toe. Later zegt hij, bijna vertederend: “Voor mij is het een uitje om in het buitenland naar een supermarkt gaan. Gewoon boodschappen doen.”

Geerts zachte kant komt dus even naar boven, maar zodra het over zijn nieuwe boek over de islam gaat neemt de strijdlustige politicus in hem weer de overhand. “Het wordt een heel mals boek, waarin de islam stevig op de korrel wordt genomen.”