Spring naar de content

CDA Amsterdam wil soort van Idols voor straatmuzikanten

Is het doorgaans de hoofdstedelijke PvdA die uitblinkt in wetgeving en regulering van Alles, het CDA kan er ook wat van. De christen-democraten nemen de straatmuzikanten op de korrel. Er moeten vergunningen komen. En audities. “Daarnaast zijn er (-) verschillen tussen goede en slechte (straat)muziek, en tussen valse en zuivere klanken.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Het CDA stelt voor om een ‘eenvoudig vergunningenstelsel’ op te zetten voor straatmuzikanten. Om zo’n vergunning te bemachtigen, moeten muzikanten auditie doen voor een jury die bestaat uit muzikanten en bewoners en andere betrokkenen. Alle muziekgenres moeten aan bod komen. “Dit kan dan een leuk evenement vormen voor de stad, dat misschien ook de aandacht trekt van media en publiek. De gemeente wordt ook verantwoordelijk voor het opstellen van een ‘speelrooster’.”

Het voorstel komt uit de koker van raadslid Marijke Shahsavari-Jansen. Ze ziet zelfs mogelijkheden voor een televisieprogramma. Maar: “Liefst zonder dat dit door wrede of botte oordelen van de jury het karakter aanneemt van een Idols-verkiezing.”

Enfin, reguleren doe je dus zo: “Iedere muzikant of groep kan slechts een beperkt aantal keer per dag/week intekenen op een specifieke plek, en de planning is er op gericht om ook de variëteit van het aanbod te waarborgen.”

Onderwerpen