Spring naar de content

Salonnederlaag voor SC Heerenveen?

Vanmiddag staat er een bijzonder duel op het eredivisiemenu. Feyenoord  gaat op bezoek bij SC Heerenveen. De Friezen zijn bij winst en bij verlies zeker van een plaats in de Europa League. Bij een gelijkspel zijn ze afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Een onwenselijke situatie, aldus de KNVB. Er waren in de historie natuurlijk al vele salonremises en salonnederlagen. Een top 4.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

1. Duitsland – Oostenrijk 1-0, WK 1982. Beide landen gaan door bij deze stand, nummer drie Algerije bleef gedesillusioneerd achter.

2. PSV – FC Groningen 0-0, eredivisie 2002/03. Zowel PSV als Groningen heeft baat bij een gelijkspel. De Noorderlingen blijven in de Eredivisie, PSV wordt kampioen.

3. Angola – Algerije 0-0, Afrika Cup 2010. Samen gingen ze naar de volgende ronde. Slachtoffer Mali diende achteraf een formeel protest in, tevergeefs.

4. Giessen – GDC 0-0, derde klasse amateurvoetbal. Scheidsrechter De Jong staakte de wedstrijd na een half uur omdat hij ‘niet mee wilde werken aan een dergelijke vertoning‘.

Voor Daryl Janmaat van SC Heerenveen is het een heel pikant duel vanmiddag. De verdediger verhuist na de zomer naar Rotterdam om bij Feyenoord te gaan spelen. Als hij vandaag wint kan dat Feyenoord de tweede plaats kosten. En dus ook een plek in de Champions League. Hij wil dan ook liever verliezen.