Cultuur maxima
42 seconden leestijd

Amerikanen kraken kledingkeuze van Máxima

Als ze een sexy leren jurk aantrekt. Als ze zich een hoofddoek laat aanmeten. Als ze weer eens hetzelfde setje uit de kast trekt: Máxima’s kledingkeuze is bijna altijd nieuws in Nederland. Maar buiten de landsgrenzen haalt men meestal de schouders op.

Behalve als ze te ver gaat met ‘fashion-forward outfits’. The Huffington Post vond het broekpak dat ze zondag aantrok in Londen zo ‘raar’ dat het blog er een topic aan wijdde:

Bezoekers mogen kiezen wat ze vinden van het ensemble dat doet denken aan haar gewaagde (en geslaagde) postzakpak. Is de khaki/oranje creatie met strategisch geplaatste verticale coupenaden goud of fout? Het antwoord valt niet mee voor de prinses: 55% vindt haar keuze niet kunnen.


Niek Stolker

Na zijn studie journalistiek in Utrecht was Niek Stolker (1976) freelancer voor onder meer Panorama, De Journalist, Nautique, Mikro Gids en HP/De Tijd. In de aanloop van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 werkte hij als correspondent in New York. In mei 2009 werd Stolker redacteur en coördinator online bij HP/De Tijd. Medio 2012 begon hij weer voor zichzelf, nu als freelance journalist, eindredacteur, chefredacteur en copywriter. Hij schrijft voor onder meer Playboy, ELLE, Panorama en HP/De Tijd.

Lees ook
 • Hank Rees

  Voor wie wel eens in America komt, de kledingkeuze van de doorsnee Amerikaan is absoluut 0,0.
  Enkel hen die op hun werk zijn, zijn, v.w.b. kantoorpersoneel en winkel personeel wel goed maar zeer stijf gekleed. Ook op weg naar kantoor strak in het pak maar op gympen.
  Nee, dan onze Maxima. Die laat zien wat smaak is. De Yanks kunnen dat niet want ze hebben gewoon geen smaak.

 • Friso

  Inderdaad Hank, wat een wansmaak daar. En dan ook nog van die hardloopgympies. Gewone sneakers kunnen nog wel smaakvol zijn, maar wat die Amerikanen aantrekken kan echt niet.

  Maar dan de prinses. Vaak ziet ze er mooi uit, maar dit is toch vreselijk? Ik denk dat iedereen het daar wel over eens is.

 • Frits B

  Of de kritiek nu van Amerikanen komt is onbelangrijk. De vraag is: hebben ze gelijk? Gezien de uitslag van de poll is dat ja. Ze was bij een concert van het Concertgebouworkest, als vertegenwoordigster van Nederland, bij een gelegenheid waar “het buitenland” formeler over denkt dan wij. Ze heeft genoeg meer representatieve outfits in de kast hangen.

 • Jos

  Ach, omdat de andere dames van Oranje zich wanstaltig kleden en zich voorzien van bijpassend haar en hoed, is Maxima voor de Nederlander eenoog in het land der blinden. Prettige uitzondering is Mabel.

 • Esther V.

  Die leren jurk was fantastisch, deze verschrikkelijk.

 • Leda

  Wat kan het je schelen wat die dik betaalde paspop aanheeft? Feit is dat ze door niemand, behalve Willem Waterhoofd, gekozen is en derhalve voor mij een nobody is. De hoogste tijd voor een gekozen staatshoofd waarvan we niet ook het domme zoontje c.s. Hoeven te onderhouden. Tijd dus voor een republiek,

  • Hank Rees

   Och @ Leda. Hoe briljant druk je, je uit. Zonder iemand te beledigen. Nou ik zal me hiertoe nier verlagen. Even ter uwer informatie. Ook onze Koningin is gekozen. Nieuw voor u?? Denkt u nu echt dat, als er een meerderheid van de door ons gekozen/gesteunde politieke partijen een President wilden i.p.v. een Koning als staatshoofd, dit instituut allang was afgeschaft en dan zaten we met een ander “waterhoofd” als president die naar alle waarschijnlijkheid nog meer lasten voor de belastingbetaler, ik en misschien ook u met zich mee zou brengen. Ik ben voor een Koning als staatshoofd omdat een president a. Partijgebonden is en b. niets bijdraagt aan het politieke spelletje. Een beetje decorum is ook wel wat waard. Vindt u van niet? Waarom heeft u dan met bepaalde gelegenheden of omstandigheden andere kleding aan dan de gebruikelijke dress?

 • Bert T.V.

  Inderdaad. Tijd voor een republiek! Liever vandaag dan morgen!

 • Pierre

  Groot gelijk, Leda.
  Maxima heeft absoluut geen klasse en stijl: het is, zoals de Argentijnen zelf zeggen, een golddigger die volop profiteert van haar sullige man en het dommige nederlandse volk, dat alles best vindt….

Meer artikelen