Cultuur
42 seconden leestijd

Amerikanen kraken kledingkeuze van Máxima

Als ze een sexy leren jurk aantrekt. Als ze zich een hoofddoek laat aanmeten. Als ze weer eens hetzelfde setje uit de kast trekt: Máxima’s kledingkeuze is bijna altijd nieuws in Nederland. Maar buiten de landsgrenzen haalt men meestal de schouders op.

Behalve als ze te ver gaat met ‘fashion-forward outfits’. The Huffington Post vond het broekpak dat ze zondag aantrok in Londen zo ‘raar’ dat het blog er een topic aan wijdde:

Bezoekers mogen kiezen wat ze vinden van het ensemble dat doet denken aan haar gewaagde (en geslaagde) postzakpak. Is de khaki/oranje creatie met strategisch geplaatste verticale coupenaden goud of fout? Het antwoord valt niet mee voor de prinses: 55% vindt haar keuze niet kunnen.


Niek Stolker

Na zijn studie journalistiek in Utrecht was Niek Stolker (1976) freelancer voor onder meer Panorama, De Journalist, Nautique, Mikro Gids en HP/De Tijd. In de aanloop van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 werkte hij als correspondent in New York. In mei 2009 werd Stolker redacteur en coördinator online bij HP/De Tijd. Medio 2012 begon hij weer voor zichzelf, nu als freelance journalist, eindredacteur, chefredacteur en copywriter. Hij schrijft voor onder meer Playboy, ELLE, Panorama en HP/De Tijd.

Lees ook
Meer artikelen