Haagsche Post foto anp | Sap en Dibi
96 seconden leestijd

De Jolande-Soap rond Tofik Dubieus

Wat is het woord waard van Tofik Dubieus, ook bekend als Tofik Dibi, kandidaat-lijsttrekker van GroenLinks? Of wordt hij opnieuw tegengewerkt door zijn concurrent Jolande Sap, alias Jolande Soap, die weer een nieuw hoofdstuk schrijft?

Vorige week zegde hij ons toe ‘graag’ te willen debatteren met Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Maar als wij een afspraak willen maken, krabbelt hij via partijvoorlichter Jurjen van den Berg terug en wil hij eerst wachten op de uitslag van de lijsttrekkersverkiezing, volgende week woensdag. Als hij wint, doet hij graag mee, maar als hij verliest, dan is hij weer gewoon kandidaat-kamerlid belast met Justitie en dan is hij niet meer de aangewezen persoon te praten met iemand van de PvdD over ‘groene politiek’.

Die voorwaarde is nieuw en verkleint de kans dat het debat dan nog doorgaat, want alle peilingen wijzen uit dat Sap gaat winnen. Voor ons had het niks uitgemaakt of Dibi zou winnen of verliezen: hij is een generalist, een vaardig debater en inmiddels door alle schandaaltjes net zo bekend als Jolande Sap, die trouwens eerder was gevraagd voor het debat met Thieme. Maar zij bleek zonder enige gêne de neus op te halen voor ‘de dieren’.

Dibi houdt zich niet aan zijn woord, een karaktereigenschap die hem inmiddels in Den Haag de bijnaam Tofik Dubieus heeft opgeleverd. Of wordt Dibi opnieuw tegengewerkt door de tassendragers rond Jolande Sap? Jurjen van den Berg wil er niet over praten en stelt voor met de voltallige redactie van Haagsche Post eens een goede kop Wiedergutmachungs-koffie te gaan drinken.

Wat ons betreft wordt dat eerder een koffie verkeerd.

 

 

 

 


Frans van Deijl

Frans vervolgde de enige echte opleiding in Utrecht. Ging aan de slag bij 'De gecombineerde', De Tijd en daarna HPdeTijd. Was tevens actief op de nationale televisie bij Karel van de Graaf en RTL Nieuws. Schreef ook voor Elsevier en Het Parool. Schrijft tevens wel eens een boekje.

Lees ook
 • Theo Kouwenhoven

  Het lijkt mij vokomen duidelijk dat Tofik Dibi door de Groenlinkse partijfunctionarissen wordt belemmerd in zijn doen en laten. Dat was eerder ook al het geval toen het hem onmogelijk werd gemnaakt deel te nemen aan een discussie in een radioprogramma en men het hem zelfs probeerde onmogelijk te maken zich ook kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap. Als ik lid zou zijn van Groen Links zou ik van de weeromstuit op Tofik stemmen. Ik gun hem de overwinning overigens van harte. Overigens denk ik dat als hij de lijsttrekkersverkiezing verliest, zijn rol binnen Groen Links is uitgespeeld. Dat komt ervan als je de gevestigde belangen tegenwerkt.

 • luuk

  Dinsdag, pakweg 21 uur, de vergadering is zonder calamiteiten afgerond, Sap (GL) en Buma (CDA) en Samsom (PvdA) groeien in hun rol, van duw en trekwerk tussen de diverse partijen was geen sprake, laat staan van onderlinge vete’s.
  Hoe de relatie is tussen politiek en journalistiek is voor ’n leek moeilijk in te schatten, journaalbeelden van buitenlandse parlementen waar de vlam in de pan in lijkt te vliegen komt in de lage landen nauwelijks voor.
  Bij de midden- en linkse partijen lijkt van sympathie voor slachtoffers van misdaden nauwelijks sprake te zijn, en van sociale omstandigheden is men bij rechts niet altijd even goed doordrongen, het kan beter maar ook slechter, blijven hopen op andere tijden, het is niet anders.

 • karimero

  Eens! Kan men a.u.b. ophouden met een platform te bieden aan deze narcistische stoethaspel? Je kunt geen blad openslaan en de tv niet aanzetten, of je wordt geconfronteerd met het eetlust ontnemende hoofd van pipo Dibi. Dat sommige individuen deze joker blijkbaar serieus nemen is al erg genoeg. Negeren die omhoog gevallen linksdraaiende multiculti-charlatan!

  Zo. Dat lucht op.

 • abonnee

  Oke,stel,stel nou dat Dibi rond 12 september steun en stemmen krijgt van de Islam gemeenschap,
  stel,dat hij zo’n enorm aantal voorkeurstemmen dat hij nummer een op de lijst wordt….of…
  dat hij zich straks aansluit bij een islam.partij en meer zetels krijgt dan andere partijen,stel, dat hij
  bij de informatie/formatie betrokken wordt,kan toch zomaar gebeuren in dit nixnaxnoppes kwazie politieke polderlandje.Stel nou eens hoe Sap.cs zou reageren.

Meer artikelen