Politiek
53 seconden leestijd

GroenLinks wrijft weer in de treintax-vlek

Reizen met de trein is slecht voor het milieu volgens GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent. De politica deed de opmerkelijke uitspraak vanochtend op dat vermaledijde Twitter. Terwijl ze juist de imagoschade van vorige week probeerde op te lappen.

Eén van de gevolgen van het Kunduzakkoord is dat treinreizigers zwaarder worden belast. Volgens de NS gaan de plannen reizigers met een vast abonnement gemiddeld meer dan honderd euro per maand extra kosten. Ineke van Gent noemde treinreizigers met een reiskostenvergoeding vorige week de ‘happy few’. Volgens Van Gent moeten forenzen dan ook dichter bij hun werk gaan wonen of thuiswerken.

Ongemakkelijke uitspraken inderdaad, die de politica vanmorgen op Twitter probeerde te repareren. En dat deed ze heel netjes:

Enter Partij voor de Dieren-voorvrouw Marianne Thieme.

Van de auto wisten we het, maar dat reizen met de trein ook een zware belasting voor het milieu is klinkt ons nieuw in de oren. Waarvan akte.


baspaternotte

Bas Paternotte (1976) werkte na zijn studie Journalistiek in Utrecht als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Daarnaast is hij commentator voor onder meer BNR Nieuwsradio en Geenstijl. Hij schrijft sinds februari 2009 freelance voor HP/De Tijd en de website en was samensteller van de rubriek Haagse Post.

Lees ook
Meer artikelen