Spring naar de content

Kies het Allerslechtste Oranje sinds ’88. Wie wordt de linkshalf?

Wie is volgens u de allerslechtste linkshalf van Oranje sinds 1988? Martijn Meerdink is door u inmiddels verkozen tot slechtste Oranje-rechtshalf van de afgelopen vierentwintig jaar. Zijn enige optreden in het Nederlands Elftal heeft niet weten te bekoren. Wie wordt zijn collega op links, de allerslechtste linkshalf sinds 1988?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Pieter Yspeert

Het team van 1988, dat was écht een goed stel. Daarna is het alleen maar slechter geworden. Op deze plaats kunt u het állerbelabberdste Nederlands Elftal sinds 1988 kiezen. De patatgeneratie, de Kabel, alles komt voorbij. Want vooralsnog zijn alle internationals ná 1988 ronduit losers. Klik hier voor het Allerslechtste Nederlands Elftal sinds 1988 tot nu toe.

Vandaag deel 5: wie was de allerslechtste linkshalf?

Nederland staat bekend om zijn fijnbesnaarde middenvelders. Elegante stylisten met een fluwelen traptechniek. Maar dat gaat niet voor iedereen op.

KANDIDAAT 1. Marcel Peeper (1965, 1 interland)
Marcel Peeper heeft ongelooflijk veel pech gehad. Dat hij in dit lijstje staat is dan ook niet zijn schuld, maar zoals het hoort in een democratisch systeem verdient Peeper het om al dan niet gekozen te worden. De Amsterdammer speelde pas kort bij FC Twente. In zijn eerste seizoen werd hij opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Hij heeft een basisplaats tegen de Sovjet Unie maar loopt een dubbele beenbreuk op en moet zich laten vervangen. In de drie daaropvolgende jaren speelt hij nog slechts twaalf wedstrijden voor FC Twente. Peeper zal zijn oude niveau nooit meer benaderen.

Peeper speelde te kort in Oranje om in een YouTube-filmpje te belanden. Hij lag nog eens bij Wilfried de Jong op de massagetafel, ook daarvan geen beeld.

KANDIDAAT 2. Eric van der Luer (1965, 2 interlands)
Het boegbeeld van Roda JC (hij speelde liefst 418 eredivisiewedstrijden voor de Limburgers) haalde in 1995 het Nederlands Elftal. In de aanloop naar het Europees Kampioenschap in Engeland mocht Van der Luer tweemaal meespelen. Hij haalde de EK-selectie niet, Roda was in de eredivisie nooit meer zo succesvol als dat jaar (tweede) en Van der Luer bleef fanatiek in de marge.

Van der Luer had de kans zijn Roda in de wedstrijd te houden in de legendarische wedstrijd tegen AC Milan. Hij produceerde echter een Seedorfje:

KANDIDAAT 3. Royston Rickie Drenthe (1987, 1 interland)
Na een matig seizoen bij Feyenoord en een paar aardige optredens in Jong Oranje vertrok de goedlachse Drenthe in 2007 naar Real Madrid. Hij kwam binnen als opvolger van de legendarische Roberto Carlos. Hij verloor de concurrentiestrijd van Marcelo en verkaste op huurbasis naar Hércules en het Britse Everton. Bij Hércules maakte hij aanvankelijk regelmatig speelminuten, wat hem zelfs een oproep voor het grote Oranje opleverde. Op dit moment is Drenthe clubloos. Bij Madrid moet hij vertrekken, Everton wil hem niet houden en oude liefde Feyenoord hoeft hem ook niet terug.

Royston Rickie krijgt een voetballes van de meester, Lionel Messi: