Haagsche Post Mona Keijzer
205 seconden leestijd

Mona Keijzer moet in de Playboy

Het CDA zakt steeds verder weg in de peilingen. Zondag waren het nog maar elf zetels. Haagsche Post ving een telefoongesprek op van Mona Keijzer,

de veelbelovende running mate van lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma, dat zij nogal luidruchtig voerde in de stiltecoupé van de trein naar Purmerend.

“Sybrand… Mona hier. Ik móet met je praten….”

“Nee, nu. Wat zeg je? Dan wachten ze maar even, dit is belangrijker.”

“Het punt is de peiling, Sybrand. Elf zetels. Zo wordt het natuurlijk helemaal niks. Wanneer breng je mij nou ‘ns in stelling, man? Ik zit al weken te wachten op jouw telefoontje, maar er gebeurt niks. Als ik op straat loop, zeggen de mensen: “He Mona, waarom zie ik je niet meer op tv?” Sta ik toch mooi te stamelen dat mijn lijsttrekker nog niet helemaal doorheeft dat er verkiezingen aankomen. Ik ben jouw kanon, Sybrand. Zonder mij ben jij en het hele CDA reddeloos verloren.”

“Wat, ik hoor je niet, je valt weg….ja, zo gaat het weer. Ik zei dus: wanneer breng je mij nou in stelling? Elf zetels Sybrand, we worden weggevaagd en jij en ik als eerste. Daar heb ik dus geen zin in. Ik ga niet voor Jan met de korte achternaam naar Den Haag om daar vier jaar weg te kwijnen in de oppositiebankjes. Ik wil regeren, Sybrand. Besturen. Dingen voor elkaar krijgen, zoals ik dat gewend ben in Purmerend. Want Purmerend is booming hoor, wij staan op de kaart sinds ik daar de scepter zwaai. Maar goed, dat is een ander verhaal… Wacht even, de conducteur…ja, alstublieft…ben ik weer. Sybrand, hallo?”

“Godnondeju.”

Tring, tring.

“Met Mona…., wat was er nou? Koop dan eens een keer een goeie. Maar goed, wat ga je eraan doen Sybrand?”

“Beste Sybrand, nee lieve Sybrand, maar je denkt toch werkelijk niet dat ik de campings ga afstruinen om al die verzopen gasten een bloemetje te geven? En dan wat voor een bloemetje… viooltjes. Hoe truttig kun je het maken. Of ik een ander briljant idee heb? Ja, dat heb ik zeker. Ik ga dit weekeinde aan tafel zitten bij Johan Derksen en die malle Van der Gijp. Nee, natuurlijk heb ik de ballen verstand van voetbal, maar ik heb zonen weet je wel, en die praten mij wel even bij. Maar zondagavond Sybrand, na de finale, zit ik daar bij die jongens. Kun je dat laten regelen?”

“Geen idee of ik voor een Europese regering ben, zoals die Schäuble wil. Maar ik kan natuurlijk wel zeggen dat ik het een beetje griezelig vind als een Duitser met zo’n idee komt. En dan kopt die Van der Gijp dit voorzetje verder wel in, denk je niet?”

“Sybrand, ik krijg ineens een goed idee. Zeg maar gerust, een geniaal idee. Luister…zit je op een stoel? Doe dat eerst dan. Zit je? Mooi. Hou je nu vast aan de leuningen. Goed vast…oké, wat ik dus wil is in de Playboy staan. In het september-nummer. Vlak voor de verkiezingen. Halen we in één keer Henk en Ingrid en meteen ook de rest van hun familie weg bij de PVV. Let op Sybrand, dan stijgen we ineens en net op tijd voor 12 september….”

“Ja, natuurlijk in mijn Eva-kostuum. Playboy, Sybrand, dat is iets anders dan het Katholiek Nieuwsblad, of weet ik veel wat jij allemaal leest….Sybrand, hallo, Sybrand…..mmm, zeker opgehangen.”

/Haagsche Post is een rubriek van notities, geruchten en onbewezen theorieën uit de residentie.

 


Frans van Deijl

Frans vervolgde de enige echte opleiding in Utrecht. Ging aan de slag bij 'De gecombineerde', De Tijd en daarna HPdeTijd. Was tevens actief op de nationale televisie bij Karel van de Graaf en RTL Nieuws. Schreef ook voor Elsevier en Het Parool. Schrijft tevens wel eens een boekje.

Lees ook
 • luuk

  Loyaliteit is mooi en en Mona Keijzer is minstens zo interessant tussen de oren als visueel aantrekkelijk, maar geniet vooral ook van je man, zoons, verdere familie, vrienden en buren, en niet te vergeten van veel (on)gelovige medemensen, misschien bent u de bruggenbouwer die uw partij nodig heeft, als ex-christen kan ik niet om veel te veel redenen niet op op uw partij stemmen, het is niet anders, vergeet niet partijgenoot Buma af en toe het park in te sturen, dat is goed voor z’n gezondheid.

 • Alexander du Buf

  Dit is humor ,maar op de achtergrond heeft Merkel en die bovengenoemde finance jongen

  de idiologie van Adolf Hitler op de Europese hotplate gegooit (beter laat dan nooit )

  En dan hebben we nog die roomsoes uit Belgie die onze pensioenpot wil inpikken!!!!!!!!!

  Den Haag kijkt (luisterd niet ) en laat het gebeuren !!!!

  Toch maar die blonde jongen.?????????

 • Eric S

  Ik zeg: remember Winnie de Jong?

 • Knelis

  Ik zou dat nummer dan zeker niet kopen, veel te lelijk, dat wijf.

 • Jos

  @Knelis: nee dan die Buma, dat is pas een lekker stuk! Waarom zou Mona uberhaupt een lekker wijf moeten zijn? Als er dan toch iemand voor de stemmentrekkerij in z’n blote niksie zou moeten verschijnen waarom dan geen kalender met alle CDA mannen? Dat is pas origineel in plaats weer een vrouw in de playboy.

 • Rob

  Nou, alsjeblieft niet zeg. Kunnen ze Sabine Uitslag niet alsnog optrommelen?

Meer artikelen