TV
51 seconden leestijd

Mart Smeets praat met andere omroep

NOS-coryfee Mart Smeets is in gesprek met ‘een andere omroep’. Welke dat is, wil hij niet zeggen. Dat verklaart hij in het maandblad HP/De Tijd dat vanaf donderdag in de winkel ligt.

Dat de Olympische Spelen van 2012 Smeets’ laatste grote klus voor de NOS zouden worden, was al bekend. Na de komende Tour de France houdt ook zijn programma De Avondetappe op te bestaan. Maar het is dus nog niet gezegd dat hij daarmee ook van de buis verdwijnt. ‘Ik ben geen man die maanden met zijn vrouw gaat bootje varen langs de Rijn. Ik ben nu in gesprek met een andere omroep. Het idee dat ik me niet meer bezig hoef te houden met hoe het wielerseizoen er na de Tour uitziet, is ondraaglijk,’ zegt hij tegen interviewster Jojanneke van den Berge in HP/De Tijd. Smeets werkt al sinds 1974 voor de NOS.

 


Mark Traa

Mark Traa studeerde aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Na jaren te hebben gewerkt als freelance wetenschapsjournalist voor onder andere Trouw, Kijk en Intermediair kwam hij in 2004 als redacteur in dienst bij HP/De Tijd. Hij is ook auteur van enkele boeken, waaronder 'De Russen komen! - Nederland in de Koude Oorlog' en 'President Robert - het wonderlijke leven van Nederlands grootste fantast'. In augustus 2012 verscheen zijn historische roman 'Prinses Paulina - het kleinste vrouwtje ter wereld'. Momenteel werkt Mark bij populairwetenschappelijk tijdschrift Quest

Lees ook
Meer artikelen