Politiek Campagnespot Samsom
91 seconden leestijd

De Samsom-hack en de klacht

Diederik Samsom in de fout op Twitter. Tijdens het debat over de Eurotop vanmorgen plaatste hij een tweet die hij vervolgens verwijderde.

De inhoud was een linkje naar een kritische column van Metro-columnist Luuk Koelman over het PvdA-campagnefilmpje waarin de dochter van Samsom figureert. De columnist schrijft daar dat hij een klacht tegen Samsom heeft ingediend bij de Reclame Code Commissie, waarover later meer.

De tweet werd snel verwijderd, Samsom meldde vervolgens dat zijn Twitter-account zou zijn gehackt. Later volgde een andere verklaring: een ‘teamlid’ had de tweet per ongeluk geplaatst. Samsom zag hem voorbij komen en dacht aan een hack. Tja, je kan er over steggelen hoe geloofwaardig dit nou allemaal is.

Klacht bij Reclame Code Commissie tegen Samsom
Gevolg is dat de campagnespot van Samsom weer volop in de aandacht staat. Ook al was Koelman ontevreden over het resultaat. Reden: Samsoms gehandicapte dochtertje Benthe. Koelman heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie (RCC). Hij vindt dat iemand voor het meisje moet ‘opkomen’. Koelman bevestigt aan HP/De Site dat hij de klacht daadwerkelijk heeft ingediend. “Dit is ook eens met de FNV gebeurd, zo kwam ik op het idee. Ze nemen dus ook politiek gerelateerde reclames in behandeling bij de RCC.”

Eerder dan Koelman liet Parool-columnist Theodor Holman zich ook al negatief over het filmpje uit. “Welbewust gebruikt Samsom zijn dochter om straks stemmen te trekken, hoewel ik oprecht geloof dat de handicap van zijn dochter hem motiveert om bepaalde politieke idealen te verwezenlijken, ” schreef Holman eind vorige maand.

————————
Volg HP/De Tijd ook op Twitter!


baspaternotte

Bas Paternotte (1976) werkte na zijn studie Journalistiek in Utrecht als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Daarnaast is hij commentator voor onder meer BNR Nieuwsradio en Geenstijl. Hij schrijft sinds februari 2009 freelance voor HP/De Tijd en de website en was samensteller van de rubriek Haagse Post.

Lees ook
  • Benfatto

    Nederland sterk en sociaal maken maar de rekening wordt doorgeschoven op de volgende generatie. Best een sympathieke man maar je krijgt geen ‘duurzame economie’ door nog meer schulden te creëren. Linksom of rechtsom, Nederland móet bezuinigen.

Meer artikelen