Haagsche Post Gerard Joling
115 seconden leestijd

Gerard Joling: Aan het volk van Nederland

Politiek leeft, zoveel is duidelijk. Zelfs Gerard Joling (oud-LPF) doet een duit in het zakje, op zijn eigen website. En nee, dit is geen pastiche. Verre van.

“Laten we onze ogen open houden, we gaan er weer met boter en suiker in! Het linkse gelul om een normale en voordelige deal, over de tanks van Nederland aan Indonesië te torpederen heeft één pluspunt ; Het heeft ons de ogen geopend voor wat ons te wachten staat , als de socialisten met figuren als Samsom en Roemer hier aan de macht komen.

Een gematigd Islamitisch land als Indonesië met een integere president Yudhoyono wordt geschoffeerd! Terwijl voor zogenaamde ontwikkelingssamenwerking bakken vol miljoenen zullen worden gestuurd naar de corrupte leiders, waar nu juist wel de mensenrechten op grote schaal worden geschonden (schandalig).

Sorry, ik ben geen wereldverbeteraar maar waarom blijven we ons goede geld naar frauderende ,en feitelijk failliete, landen gooien, terwijl we weten wat hun gebrek aan productiviteit is en de begrotingsdiscipline niet verbeterd. Dit omdat politici en politieke partijen in Nederland, en ook de andere oorspronkelijke EEG landen, niet kunnen en willen toegeven dat ze al meer dan 30 jaar verkeerde keuzes hebben gemaakt. Dus gaan we door op de oude foute voet, tot we allemaal naar de klote gaan en failliet zijn, daarom! En Jan me de korte achternaam mag er weer voor opdraaien, de gewone burgers dus!

Je vraagt je vast af : Geer waar maak jij je druk om? Gewoon omdat ik me grote zorgen maak over ons land. Wat een zorgelijke en clowneske mensen zitten er in de regering! Ben politiek niet heel erg onderlegd maar ben natuurlijk niet uit de poppenkast gevallen.

Zo, dat moest ik even kwijt!

P.S. Volgende week worden wel de prijswinnaars getrokken voor het koffie drinken met Jan Smit en mijzelf.”

/Haagsche Post is een rubriek van notities, geruchten en onbewezen theorieën uit de residentie. Nu een notitie dus, geschreven door de diamant in de kroon van het Nederlandse entertainment.

baspaternotte

Bas Paternotte (1976) werkte na zijn studie Journalistiek in Utrecht als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Daarnaast is hij commentator voor onder meer BNR Nieuwsradio en Geenstijl. Hij schrijft sinds februari 2009 freelance voor HP/De Tijd en de website en was samensteller van de rubriek Haagse Post.

Lees ook
 • luck

  Toegegeven, het is maar een theorie, de gifappel ligt in het midden, de slangen kronkelen er omheen, wie proberen wil mag een poging wagen, het pluche wacht geduldig, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

 • shuri

  Gerard Joling stijgt flink in mijn achting

 • Missy

  Eerst je feiten kennen voordat je begint te roepen meneer Joling… Het is niet meer zo gematigd in Indonesie en de haat naar Christenen neemt rap toe. http://www.opendoors.nl/vervolgdechristenen/ranglijst-christenvervolging/landenoverzicht1/indonesie/

 • A. Doorgeest

  Heer Joling ontpopt zich hier als een intuïtief denker: zijn wrevel over de algehele gang van zaken in onze samenleving is – terecht – groot, maar met een beleidsmatige invulling ter verbetering weet ook hij helaas niet te komen. En da’s natuurlijk het probleem van deze tijd: niemand weet het meer. “Iedereen is de weg kwijt”. om een collega-zanger – Frank Boeyen – van Joling te citeren. De internationale, overwegend sociaal-economische werkelijkheid- is dusdanig complex geworden, dat niemand meer de juiste antwoorden heeft op een aantal grote en onderhand nijpende problemen.

  En wat de afgeketste tank-deal met Indonesië betreft: klinkt aardig wat Joling zegt, maar zijn visie snijdt niet echt hout.
  Door afstand te doen van onze laatste 80 tanks, doekt Nederland de ruggengraat van zijn landmacht op, en da’s hoogst onverstandig. Ook een Rob de Wijk – niet de minste der Defensiespecialisten – heeft hier herhaaldelijk op gewezen: zelfs voor robuustere vredesoperarties heb je een tankwapen nodig.
  Als ondersteunend bewijs: zowel de Eerste Golfoorlog als deTweede werden uiteindelijk eerst vanuit de lucht, maar daarna met een zeer sterk tankwapen door de Amerikanen beslecht.
  Als Joling na wil denken over de maatschappelijke werkelijkheid, dan moet je – naar mijn smaak – met deze voorvraag beginnen: willen de Toppertjes terug naar de jaren ’30; wil men dat ons land er onverdedigbbaar bij komt te liggen? Een zinnig mens wil dat niet. En in die zin mogen we de Indonesiërs zeer dankbaar zijn, dat ze hun boodschappenbriefje met dit produkt erop zo snel hebben versnipperd.
  Nederland kan zijn laatste 80 tanks ooit hard nodig hebben – en een beetje Open Dag van de Koninklijke landmacht, kan niet zonder, toch?…

  • yvonne van kemepn

   nou zo verkeert heeft joling het niet bekijk de lijst maar waar geld naar toe gaat, en echt niet naar de echte armen , die zitten nu in 7 eulanden dankzij de eu. lees voor de gein even gewoon-nieuws.nl kan je even schrikken, daar zie documenten weet je wat er echt aan de hand is, kijk meteen ook even tegenlicht meer info heb je eigelijk niet meer nodig

 • Jan met de Pet
Meer artikelen