Politiek Ben je helemaal eurofiel geworden? Als het aan Geert Wilders ligt wappert alleen de Nederlandse vlag en niet de Europese
124 seconden leestijd

Hoe Europa onze verkiezingen verovert

Eurosceptici blijft niets bespaard. Nu wappert de EU-vlag ook al in de hoofdstad.Terwijl het draagvlak voor het Europese project lijkt af te nemen zet D66 ondertussen een tandje bij. “De Europese karavaan trekt gewoon verder,” zei Gerard Schouw gisteren in een interview met Nu.nl. De D66’er stelt daarin dat een referendum over Europa geen optie is voor de democraten. “Veel referenda zijn een soort opiniepeiling. Daar beginnen we niet meer aan.”

D66 heeft nieuwe strategie
Een opmerking van zeldzame arrogantie, zeker uit de mond van iemand wiens partij het referendum lange tijd als het grootste goed zag. Deze radicaal Europese koers zegt wat over de richting die D66 deze campagne inslaat: hardcore-Europa dus. De partij doet dit niet zomaar, dit gaat niet zonder onderzoek met bijvoorbeeld focusgroepen. Positioneerde de partij zich de afgelopen twee jaar als het links-liberale alternatief voor de VVD, nu is dat anders. Oorzaak is wellicht de tegenvallende peilingen voor de partij. Pechtold kiest dus voor een eigen verhaal tussen het geweld van VVD en SP. De Mut der Verzweiflung?

Wilders gaat achter de VVD aan
En nu is er de kwestie met de Europese vlag in Amsterdam. Het college besloot gisterenavond dat de Europese vlag naast die van Amsterdam boven de Stopera wordt gehesen. Koren op de molen voor Geert Wilders en zijn PVV natuurlijk.

Hij richt in een persbericht zijn pijlen vanmiddag op de VVD die onderdeel uitmaakt van het Amsterdams college, dat verder bestaat uit de PvdA en GroenLinks. “Wie dacht dat de VVD nog een heel klein beetje pro-Nederland was, kan die illusie nu laten varen. De partijgenoten van Mark Rutte buigen voor Brussel zoals moslims buigen voor Mekka. Ze kennen geen schaamte meer. Ik roep de minister-president op zijn partijgenoten te corrigeren.”

Mooi stukje framing van Wilders die vervolgens stelt dat de Nederlandse driekleur uit Amsterdam is verdwenen. Dat is niet waar, de Nederlandse vlag wordt slechts 35 keer per jaar gehesen. Ondertussen wil Wilders nu dat de Europese vlag van alle openbare gebouwen wordt verwijderd. En of de premier even wil bevestigen dat de VVD ‘inmiddels volledig eurofiel’ is geworden. Waarvan akte.


baspaternotte

Bas Paternotte (1976) werkte na zijn studie Journalistiek in Utrecht als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Daarnaast is hij commentator voor onder meer BNR Nieuwsradio en Geenstijl. Hij schrijft sinds februari 2009 freelance voor HP/De Tijd en de website en was samensteller van de rubriek Haagse Post.

Lees ook
 • Dave

  Wilders +1

 • Dick

  De Europese karavaan trekt gewoon verder.
  Zonder mandaat van het volk,,,met het mandaat van volksvertegenwoordigers.
  Wat klopt niet D66?

 • luck

  De liefdevolle glimlach gaat altijd richting EU, nooit andersom, Brussel heeft altijd hoofdpijn, grrrr!!!

 • Henk Daalder Windparken Wiki

  D66 doet het juist goed in de peilingen, ze staan op een paar zetels winst in de een vandaag stemming

  De PVV stemmers moeten eens goed kijken naar het nieuwe logo van GroenLinks daarin staat NL prominent in het midden.
  GroenLinks snapt waar het om gaat, deze verkiezing
  Ze lopen er nog niet mee te koop, maar hier is het te zien
  http://actief.groenlinks.nl/

 • Jules Vismale

  Soms lijkt het wel alsof wij in Nederland bewust arm worden gemaakt om Spanje rijk te maken en die EU-vlag willen ze ons steeds ongevraagd in de strot duwen! Ons belastingsgeld en identiteit toevertrouwen aan die nare EU-politici is al te vergelijken met een rijke heer die de Zware Jongens (de vijanden van Dagobert Duck) inhuurt om op een kostbaar diamanten halssnoer te passen daar zij zogenaamd eerlijk zijn geworden. Ze willen echter het ding stelen en verjagen collega-boeven die er eveneens achteraan zitten maar later blijken zij zelf bedrogen en misbruikt te zijn door de miljonair die hen op een prutssnoer liet passen omdat meneer namelijk alleen zichzelf vertrouwde, gelijk naar de EU die alleen zichzelf bemind! Toch is er nóg een goed (en een waar gebeurd) voorbeeld op te noemen hoe mensen kaalgeplukt worden door hebzuchtige mensen waar Wilders en de PVV nog lieverdjes bij zijn. In de jaren ’80 werd een schatrijke Britse filmster (haar naam weet ik niet meer) door haar gewetenloze nicht, een barones, en diens vrienden ongemerkt van haar geld, sieraden, kunstschatten e.d. beroofd waardoor de (later dement geworden) filmster straatarm kwam te overlijden. De valse barones (die toen het hele fortuin van haar tante bezat zoals de EU Nederland wil bezitten én ook ons geld!) was echter ook vreselijk gierig en leende steeds geld van andere mensen maar betaalde haar schulden (net als Spanje) nooit terug! Toen besloot de politie haar op te zoeken om de barones te dwingen die schulden alsnog af te betalen en werden zij door twee nietsvermoedende bedienden (die schijnbaar niet in dat complot zaten) binnengelaten. De agenten kregen toen opeens het idee alsof zij in de grot van Ali Baba en de veertig rovers (dat zijn de meeste EU-politici) waren binnengekomen nadat ze “Sesam, open u!” hadden gezegd! Het hele landhuis puilde van binnen gewoon uit van het zilverwerk, gouden sieraden, kostbare tapijten, kunstvoorwerpen, spiegels, edelstenen, antieke meubels enz. waarmee tientallen verkiezingen in Europa konden worden afbetaald! De waarheid kwam dus snel aan het licht waarop de barones en haar handlangers voor lange tijd de bak invlogen en dat mag zeker óók gebeuren met die politici die Nederland willen leegroven en veroveren!

Meer artikelen