Haagsche Post geert-wilders-rtl-premiersdebat
159 seconden leestijd

Zó gaat Wilders vanavond Roemer aanpakken

In het RTL-premiersdebat staat Geert Wilders zondag voor de taak om afgedwaalde PVV-kiezers terug te veroveren op Emile Roemer. Met deze drie quotes gaat hij dat doen. 

1. “Zeg meneer Roemer, u zit hier nu wel de held van de gewone man uit te hangen, maar in werkelijkheid bent u vooral lief voor klaplopers en nietsnutten. U wilt bijvoorbeeld kraken weer legaliseren, dat staat zwart op wit in het SP-verkiezingsprogramma. Ook bent u de grote held van blowers, want u wilt de overheid de teelt van softdrugs laten reguleren. Staatswiet dus, goedgekeurd door coffeeshop Het Torentje. En weet u waar u dan weer tégen bent? Tegen mosquito’s, die piepkastjes die hangjongeren wegjagen. Wat is dat allemaal voor wereldvreemde humbug, meneer Roemer? Het lijkt wel of Ella Vogelaar uw verkiezingsprogramma heeft geschreven!”

2. “Zal ik u eens wat zeggen, meneer Roemer? U doet wel de hele tijd alsof u allerlei bezwaren tegen Europa hebt, maar in werkelijkheid bent u een van de grootste Europeanen van het Binnenhof. Mag ik weer even citeren uit uw verkiezingsprogramma? U wilt dat het mandaat van de Europese Centrale Bank wordt verruimd. Verruimd! Hoe haalt u het in uw hoofd! Verder – en nu wordt het pas echt waanzinnig – bent u er voorstander van dat er nog een paar nieuwe Balkanlanden lid mogen worden van de Europese Unie. Nee meneer Roemer, nu moet u niet met uw hoofd gaan schudden, want het staat er echt, in uw bloedeigen verkiezingsprogramma, op pagina zestig, vijf regels van onder. En dan wilt u ook nog eens dat de Europese landen meer gaan samenwerken in de Raad van Europa en in de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Weet u wat ik denk, meneer Roemer? De echte Emile, die woont niet in Boxmeer, die rijdt elke avond stiekem door naar Brussel!”

3. “Vertelt u eens, meneer Roemer, vindt u de criminaliteit in Nederland nog niet groot genoeg? Want ook op dit punt stelt u allemaal bezopen dingen voor in uw verkiezingsprogramma. U wilt bijvoorbeeld dat er meer gebruik wordt gemaakt van alternatieve straffen. Straattuig wilt u dus – nóg vaker dan nu al het geval is – plantsoenen laten schoffelen in plaats van dat ze de cel indraaien. Dat tuig lacht zich een kriek als ze uw programma lezen, meneer Roemer, mits u het eerst even laat vertalen in het Marokkaans en Turks. En o ja: dan wilt u ook nog eens de vingerafdruk in het paspoort afschaffen. What’s next, meneer Roemer? Zullen we het héle paspoort dan maar afschaffen? Is ook handiger voor al die Balkanbewoners die u zo graag bij de Europese Unie wil inlijven.”

Hoe zal Emile Roemer zich zondag verdedigen tegen de aanvallen van Geert Wilders?

 


Roelof Bouwman

Roelof Bouwman (1965) volgde de studierichting journalistiek aan de Hogeschool Windesheim en studeerde daarna geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij in 2002 promoveerde. In 2004 kwam hij als redacteur in dienst bij HP/De Tijd.

Lees ook
 • Janus Kop

  Misschien kan de Bisschop van Roermond of een Rabbi Geert helpen.
  Weer een keer zeggen dat je in de hel komt als je op Roemer stemt.
  Je kwam al vanaf 1954 in de hel als je op de PvdA stemde.

  • John

   Dan kan er meteen gevraagd worden waarom tot oop heden Joris Demmink nog op zijn post zit.
   Gemakshalve gaat men even voorbij aan de Amerikaanse demonstratie voor het Ned. Ambassadegebouw in Washington tegen Demmink.

   https://vimeo.com/48192105

 • mireille

  Roemer moet Wilders in dit debat stevig gaan aanpakken. Laat Wilders eens uitleggen wat het volgens de PVV gaat kosten als : * Nederland uit de Europese Unie zou stappen
  * PVV wil gulden terug, wat zij hiervan de kosten
  * Pensioengelden, belegd bij buitenlandse banken, hoe krijgen we die terug?
  Wilders roept heel veel , maar houdt er blijkbaar geen huishoudboekje op na. Wie is zijn financieel adviseur ???????
  Dit is een hele zwakke plek van de PVV, dus mijnheer Roemer, maak hier gebruik van.

 • Joop De Heldere Ziener Roermond

  Roemer gaat gewoon potverteren en bedrijven en werkende wegjagen,hij smeert met honing voor de mensen met een uitkering,en die hierna de honingpotten weer moeten vullen,zijn dan al lang het land uitgevlucht,ook wil hij graag Europa en de ”ontwikkelingslobby” plezieren,en Harry van B. die van ”alle J. aan het …….” wordt zijn minister van Buitenl. Zaken.Ik schaam mij nu al kapot,en ik ben ook maar een ”gewone” arbeider in een huurwoning.Geert Wilders is de enigste waar wij nog vertrouwen in hebben,hij alleen is de politicus die niet besmuikt spreekt en iedereen de waarheid zegt,daarom stemmen wij op 12 Sept. allemaal op de P.V.V.!

 • John

  Even voor ik het vergeet het ‘bruine’ kleurtje van Wilders, wat hem nog Indischer maakt dan hij wellicht zou willen, komt uit Bonaire. Daar liep hij met zijn door de Nederlandse belastingbetaler rond.

 • Henry Prins

  Wakkere mensen stemmen ook nu weer op de P.V.V.
  Simpele mensen stemmen weer op de S(impel) P(artij)

  Mijn advies: Stop het geknoei…..geef Geert groei!

Meer artikelen