Politiek Roemer en Wientjes
73 seconden leestijd

Wientjes sprak Roemer wel degelijk

VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes richtte zaterdag zijn pijlen op SP-voorman Emile Roemer. In een passage zegt hij dat Roemer geen tijd wil vrijmaken voor de werkgeversvoorzitter. Nog niet zolang geleden hadden de twee echter een goed gesprek.

Wie het AD vanmorgen opensloeg moest onvermijdelijk terugdenken aan 2010 toen Wientjes een zelfde boodschap verkondigde maar dan over Geert Wilders en de PVV. “Geert Wilders beschadigt ons land op een geweldige manier,” zei hij destijds enige maanden voor de verkiezingen.

Na Wilders nu Roemer onze ondergang
Het SP-programma is ‘een ramp voor Nederland’ en ‘gru-we-lijk’, aldus Wientjes in het AD. En: ‘catastrofaal’ voor het bedrijfsleven. “Natuurlijk zijn er arme mensen, maar die help je niet door het bedrijfsleven kapot te maken. Ons minimumloon en onze bijstand zijn de hoogste in de wereld. Dat is al ongekende gelijkheid.” Voorwaar, een frontale aanval op de SP.

‘Roemer wil niet in gesprek met mij’
In het papieren AD staat echter nog een passage, Roemer wil tot na de verkiezingen geen tijd vrijmaken voor Wientjes. De SP-leider heeft volgens Wientjes geen tijd voor VNO-NCW.

Geestig, een half jaar geleden nog gingen beide heren in debat over punten die Wientjes vandaag aanstipte in zijn interview. Een gesprek dat nota bene is gepubliceerd op de website van VNO-NCW.


baspaternotte

Bas Paternotte (1976) werkte na zijn studie Journalistiek in Utrecht als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Daarnaast is hij commentator voor onder meer BNR Nieuwsradio en Geenstijl. Hij schrijft sinds februari 2009 freelance voor HP/De Tijd en de website en was samensteller van de rubriek Haagse Post.

Lees ook
 • jos van veen

  ja, wat heb je dan aan al die bolle blasé en waarschuwingen van een leugenachtig mannetje.

  Paniekzaaier en dikdoen als of ie het wel even zal vertellen.
  Laat hem mar zwammen naar zijn subsidieontvangende achterban..meer EU is meer subsidie..
  beetje achterlijk is het wel..

 • luck

  Zoals Wientjes waait draait z’n vlinderdasje.

  • luck

   Niet overdrijven….Zoals Wientjes waait draait z’n das.

 • a.doorgeest

  Aan de voorlieden van een aantal belangrijke maatschappelijke organisaties kun je zien hoe slecht het met ons land gaat, eigenlijk, en de afkalvende kwaliteit van het publieke domein meten.

  De voormalige badkuipenboer Wientjes is hier o.a. een voorbeeld van: hij kwekt wat, hij bazelt wat, hij boert wat borrelpraat op en dat is het dan. O.m. over onze vermeende slechte internationale concurentiepositie; over de Hypotheekrenteaftrek die zijn eigen achterban wel lekker vindt, over het versoepelen van de ontslagbescherming die niet tot grote ongelukken zal leiden – “want zo zijn we hier niet” – en over pensioenfondsen die baggerbanken van hun problemen moeten verlossen.

  Agnes Jongerius was trouwens van hetzelfde laken een pak: nog nooit zo’n domme gans op zo’n belangrijke plek gezien in dit land; van economie begreep het mens helemaal niets – het kwekte maar, het kwaakte wat, maar zat daar wel.

  Ga eens op zoek naar intelligente lieden die de zaak hier fatsoenlijk en afgemeten kunnen aansturen. Wellicht te veel gevraagd, onderhand, maar één en ander zou echt geen kwaad kunnen….

Meer artikelen