Politiek Meer straf minder begrip
84 seconden leestijd

Veroordeelde VVD’er blijft raadslid

Breuk met de partijlijn in het Gelderse Heumen. Fraude met asbestrapporten leidde tot 120 uur werkstraf en een boete van tienduizend euro. Pijnlijk is dat de veroordeelde raadslid is voor law & order-partij VVD.De lokale VVD-fractievoorzitter ziet daar geen probleem in. En vergeet voor het gemak de slogan van premier Rutte: Meer straf en minder begrip voor criminelen.

VVD-raadslid René Waas werd donderdag door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een boete van tienduizend euro omdat hij in 2010 asbestrapporten had vervalst. Asbestrapportage is één van de werkzaamheden van zijn chemisch bedrijf, schrijft De Gelderlander.

‘Iedereen maakt weleens een misstap in zijn leven’
Waas komt daar nog goed mee weg want de officier van justitie eiste een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van dertigduizend euro. Wat VVD-fractievoorzitter Harry Smeets betreft kan Waas gewoon blijven zitten. Smeets: “We gaan wel een keer goed praten over wat er nu precies is gebeurd, maar het is op het eerste gezicht een klassieke misstap. Iedereen maakt weleens een misstap in zijn leven. Als er nog een keer zoiets gebeurt, wordt het een ander verhaal.”

Wat zegt Rutte?
Dat klinkt toch wel erg begripvol. Helemaal daar niemand minder dan minister-president Mark Rutte afgelopen maandag nog een VVD-spotje heeft ingesproken: “Meer straf en minder begrip voor criminelen.” Duidelijk. U mag dus één misstap maken maar de volgende keer krijgt u meer straf en minder begrip. Opdat u het weet!

 

 

 


baspaternotte

Bas Paternotte (1976) werkte na zijn studie Journalistiek in Utrecht als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Daarnaast is hij commentator voor onder meer BNR Nieuwsradio en Geenstijl. Hij schrijft sinds februari 2009 freelance voor HP/De Tijd en de website en was samensteller van de rubriek Haagse Post.

Lees ook
 • Tompending

  Winkeldiefstal is ook een klassieke misstap. Alleen wat minder gevaarlijk voor andermans gezondheid.

 • m

  Als het iemand van de PVV was geweest, dan had het hier reacties geregend. Laffe honden !!!!

 • Ellen

  Maar de VVD is ook helemaal geen law & order partij. Dat is alleen een riedeltje voor tijdens de verkiezingen.

  Zodra ze de winst binnen hebben, gaan ze weer voor hun centrale doel: Nederland in de uitverkoop gooien en uitleveren aan (buitenlandse) investeerders met korte termijn belangen, zodat managers van ex-overheidsinstanties goud kunnen gaan verdienen en mensen op de werkvloer gekort worden.

  Ga maar na: als de VVD echt de belangen van slachtoffers voor ogen had, hadden ze toch al lang geleden (ze zijn heel vaak aan de macht geweest!!) de wet aangepast? Straffen zijn nog steeds belachelijk laag, en veel moordenaars, pedoseksuelen en verkrachters komen nadat ze gepakt zijn niet eens in de gevangenis, zo bleek van de week!! Ze mogen hun berechting in vrijheid afwachten en gaan dan het land uit! Een schande!!

Meer artikelen