Politiek Wijffels
48 seconden leestijd

Wijffels steekt dolk in rug van Buma

Ongekend moment dinsdagavond bij DWDD, een dag voor de verkiezingen. CDA-prominent Herman Wijffels zou geen vertrouwen hebben in lijsttrekker Sybrand Buma.

Tafelheer en interviewer Frénk van der Linden vertelde Buma dat hij Wijffels eerder op de avond telefonisch had gesproken. Wijffels zou gezegd hebben dat Buma een ‘angstige man’ is zonder ‘ideeën’. Inderdaad, de geest van Ruud Lubbers zweefde opeens door de studio. Nu ja, kleine kans dat we Wijffels nog een keer gaan terugzien als informateur wanneer de electorale brokken vanaf morgenavond gelijmd moeten worden.

Nooit een vriend geweest van Buma
Wijffels was altijd al tegenstander van Buma. Hij had een voorkeur voor Mona Keijzer of Marcel Wintels. Maar wat zou Wijffels bezield kunnen hebben om op de dag voor de verkiezingen Buma een mes in de rug te steken? Nu ja, dit wellicht:


baspaternotte

Bas Paternotte (1976) werkte na zijn studie Journalistiek in Utrecht als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Daarnaast is hij commentator voor onder meer BNR Nieuwsradio en Geenstijl. Hij schrijft sinds februari 2009 freelance voor HP/De Tijd en de website en was samensteller van de rubriek Haagse Post.

Lees ook
 • Henk Daalder Duurzame Brabanders

  Als niemand meer naar je luistert, dan schrijf je een boek

  • Jean Grand

   Het CDA is voorbij!
   Net als in andere Europese landen zijn de Confessionelen uitgetoeterd.
   Hun kiezers zijn vooral naar een rechtse conservatieve club gelopen.

Meer artikelen