Lekker, mooi, belangrijk
52 seconden leestijd

Klaar met die ingestudeerde one-liners? Zo moet het wel!

Heeft u zich ook zo geërgerd aan ‘het eerlijke verhaal’ over ‘de stip aan de horizon’, waarbij je vooral niet moet vergeten over ‘je eigen schaduw te springen’? Een inspirerend verhaal uit de losse pols doen is niet verstandig omdat je snel belangrijke informatie vergeet (denk aan de autocue-discussie die Mart Smeets en Eva Jinek hadden over het vak van nieuwslezer). Maar een tekst voorlezen en toch boeiend blijven is ook vrijwel onmogelijk. Hoe het wel moet? The Atlantic Wire vergeleek de papieren versie van de inspirerende speech van Bill Clinton tijdens de Democratische Conventie met de tekst die hij in werkelijkheid uitsprak en analyseerde waar en waarom hij van de tekst afweek. Verplichte kost voor onze politici, zou je zeggen.

Lees hier de analyse van de speech van Bill Clinton.

Bill Clinton in topvorm op de Nationale Democratische Conventie in Charlotte, North Carolina, op 05 September jongstleden.


Edwin van Sas

Streek na een studie politicologie en journalistiek neer als redacteur bij HP/De Tijd. Bestierde vanaf 2013 de website, bevolkte van begin 2014 tot maart 2015 de hoofdredactie met Tom Kellerhuis. Heeft die plek verlaten om aan een technologiestartup te werken en schrijft daarnaast op freelancebasis.

Lees ook
Meer artikelen