Wie kans wil maken op een nobelprijs moet aan de chocola

Hoe hoger de chocoladeconsumptie in een land, hoe hoger het aantal nobelprijzen, ontdekte de Zwitserse arts Franz Messerli. Hoewel we deze fijne constatering met een korreltje zout moeten nemen (De overeenkomst is o.a. te verklaren door hoge welvaart), zijn er nog steeds een heleboel excuses over om iedere dag schaamteloos aan ons chocoladeverlangen toe te geven. Nog even ter herinnering:

Chocola is goed voor je humeur, cafeïne, serotine en fenylethylamine maken je opgewekt, kalm en gelukkig. Het is daarnaast een uitstekend antioxedant, dat de vrije radicalen tegenhoudt die ernstige ziektes en verouderingsverschijnselen veroorzaken. Bovendien vermindert cacao de kans op hart- en vaatziekten omdat het de stof flavonoïde bevat, dat de bloedvaten verwijd. Chocola komt ook handig van pas bij langdurige hoest, het stofje theobromine onderdrukt de hoestneiging. En last but not least: Chocola is goed voor de lijn. Uit onderzoek van de University of California in San Diego blijkt dat het eten van dagelijkse kleine hoeveelheden chocola ervoor zorgt dat ons lichaam minder vet opneemt. Messerli zelf zweert bij zijn daglijkse stukje chocola.