Barbecue besparingstip: zo maakt u rundvlees van uw varkensvlees

Rundvlees maken van varkensvlees? The Guardian legt in vijf stappen uit hoe je dit moet doen.

Is dit het nieuwe paardenvlees-schandaal? In China zijn volgens The Guardian al negenhonderd mensen opgepakt die varkensvlees verkochten als rundvlees. Door een paar simpele ingrediënten aan het vlees toe te voegen veranderen de Chinezen het goedkope pork in het duurdere beef. En het verschil is volgens de krant nauwelijks te proeven. Zelf aan de slag? Leest u onderstaand recept en bekijk onderstaande video. Zomaar een gratis tip om de barbecuekosten dit jaar wat in te tomen.

Recept
Men neme: een lap mager varkensvlees, rundvleesextract en gelatine. Allereerst snijdt u het varkensvlees in dunne plakjes. Dan schept u twee eetlepels rundvleesextract (een soort verdikte jus, hier te koop) en één eetlepel gelatine in een schaal, en mengt dit goed door elkaar. Vervolgens legt u het varkensvlees in de suspensie en laat het mengsel zo’n anderhalf uur inwerken op het vlees. Bak de lapjes daarna op een hoge temperatuur gaar et voilà, uw filetlapje is veranderd in een biefstuk.