Spring naar de content

PvdA knipt en plakt ‘lovende recensie’ voor Jeroen Dijsselbloem

‘Miljoenennota knappe prestatie’ en ‘Pijn crisis eerlijk verdeeld’. Als twee lovende recensies staan de woorden onder het vriendelijke gezicht van Jeroen Dijsselbloem sinds vanochtend op de Facebookpagina van de PvdA.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

Dat naast muzikanten, schrijvers en filmmakers tegenwoordig ook politici worden gerecenseerd, konden we dinsdagochtend al in het AD lezen. Daar kreeg Dijsselbloem 3 sterren (een voldoende) van Felix Rottenberg (PvdA), Sharon Gesthuizen (SP) en Robin Linschoten (VVD). Maar je eigen positieve recensie in elkaar knutselen, dat is nog niet eerder vertoond. De twee quotes komen uit de Volkskrant en Trouw van dinsdag en zijn er op het laatste moment dus nog even snel bij geplakt.

dijsselbloem zelffelicitatie

(via: FB-pagina PvdA)

De minister van Financiën is benieuwd naar ‘jouw’ mening, maar waarom eigenlijk? Alsof die Miljoenennota nu nog te beïnvloeden is, twitterde Binnenhof-correspondent van P&W Jaap Jansen terecht. 

Zulke zelfverheerlijking vraag natuurlijk om reacties, en de eerste parodieën verspreiden zich langzaam over de sociale media. Knutselt u gezellig mee?

dijsselbloem pvda jsf poster

(via: @paulvanburen)