Spring naar de content

Zijn zeven seizoenen wel genoeg voor Game of Thrones?

Het hoge woord is eruit: na het vierde seizoen dat volgende maand wordt uitgezonden, volgen er nog drie. In totaal zeven seizoenen dus. En dan is het afgelopen met de veelgeprezen HBO-fantasyserie Game of Thrones.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Terwijl schrijver George R. R. Martin nog werkt aan de laatste twee delen van Game of Thrones, hebben David Benioff en Dan Weis, de makers van de tv-serie, aangekondigd ermee op te houden na het zevende seizoen. Dat betekent dat de laatste drie seizoenen volgepropt moeten worden met de inhoud van maar liefst vier boeken.

Dat wordt nog een hele klus, want voor het derde seizoen is bijvoorbeeld alleen het eerste deel van het derde boek gebruikt; het tweede deel wordt gebruikt voor het vierde seizoen. Maar dat is kennelijk geen punt van zorg voor de makers van de tv-serie, die tegen Vanity Fair hebben gezegd dat ze vanaf het begin af aan al zeven seizoenen wilden maken, niet meer.

Zeven
“Het was vanaf het begin onze bedoeling om zeven seizoenen te maken, maar het is gekkenwerk om een serie te beginnen en al een einddoel aan te kondigen. Pas toen we voelden dat we het verhaal tot een conclusie konden brengen, werd het concreter. Zeven goden, zeven koninkrijken, zeven seizoenen. Het voelt precies goed,” aldus Benioff.

Daar hebben de fans het maar mee te doen. Of alle onderwerpen uit de boeken dan evenveel aandacht krijgen is de vraag. Maar bekijk het ook eens van de positieve kant: dat er definitief een einde komt aan de Game of Thrones-serie is een wijs besluit. Niemand kijkt graag naar een serie die te lang doorgaat, zelfs de grootste fans niet. En wie weet komt er na het zevende seizoen nog een spin-off, als er maar genoeg fans overblijven aan het einde van de rit, maar dat zal voor Game of Thrones geen enkel probleem zijn.

Onderwerpen