Voedselfoto’s 2.0: kiekjes van kliekjes

We kennen allemaal wel één zo’n persoon die de drang om voedselfoto’s te Instagrammen, Twitteren, Facebooken of Whatsappen – maaltijd na maaltijd, macaronnetje na quinoasalade na puntje New York cheesecake na jachtschotel – niet kan weerstaan. Wat zeg ik? Eén? Waarschijnlijk zijn deze types in uw directe sociale media-omgeving al niet meer op twee handen te tellen.

Zelfs mijn bloedeigen moedertje, die me vroeger bij elk gebroken koekje het credo “in je buik komt alles toch weer bij elkaar” meegaf, betrapte ik laatst op het kieken van haar bordje garnalenkroketten gechaperonneerd door een Belgische pint.

De stoelgang van Gizzy Erskine
Bompas and Parr, bekend van voedselerotische kunstwerken zoals gebouwen van pudding, een glow-in-the-dark Cornetto en een kroonluchter van augurken, besloten de voedselfototrend naar een volgend level te tillen. Voor het kunstenaarsduo geen onberispelijk gepositioneerde liflafjes op een fotogeniek bordje, maar gekauwd en doorgeslikt eten dat zich in het verteringsstelsel van de Britse televisiekok Gizzy Erskine bevindt.

Voor het project ‘Journey to the Center of the Gut’ (geïnspireerd op Jules Vernes Journey to the Center of the Earthslikte Erskine onlangs, onder het toeziend oog van publiek en een team wetenschappers, een klein cameraatje in. De videobeelden waren live te zien. Stills ervan zullen gebruikt worden om een nieuwe uitgave van Memoirs of a Stomach te illustreren, een dieetboek uit 1853 dat werd geschreven vanuit het perspectief van een maag.

Stilleven na de maaltijd
Goed nieuws dus voor overdadige Instagrammers. Hun macaronnetje, quinoasalade, New York cheesecake en jachtschotel passen voortaan allemaal op één foto. Bon appétit!

bomp bomp1 bomp3 bomp4 bomp5

 

Foto’s via It’s Nice That