Spring naar de content

FOMO: wat u de afgelopen week las op HP/De Tijd

Om de menselijke ‘fear of missing out’ te tackelen en in de drang naar lijstjes te voorzien, zetten wij de meest gelezen artikelen van de site van de afgelopen week op een rij. Zo bent u snel op de hoogte van wat de HP-bezoeker blijkbaar wist te waarderen. Doe er uw voordeel mee!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

1. Het optreden van Thé Lau op Pinkpop roerde het publiek tot tranen. Was het zijn muziek, of de lading die er op het concert zat vanwege Lau’s ziekte? Duidelijk dat laatste, constateert Klaas Knooihuizen in zijn recensie. De aandacht die hij nu krijgt had Lau overigens graag wat eerder gekregen. Waar er nu om zijn aandacht wordt gevochten kreeg hij eerder nul op het rekest van de publieke radiozenders. En dat zit Lau niet lekker.

gilze-12. Kan dit? In Nederland? Ja dus. Zo komen vliegtuigen aangevlogen op vliegbasis Gilze- Rijen. Maar maakt u zich geen zorgen: “bij dergelijke toestellen staat er dan ook altijd een mannetje bij het begin van de baan die op de vogels, de mensen, fietsers en het andere verkeer let. Veiligheid staat bij ons voorop. Daar hameren wij echt op,” aldus een woordvoerder. Daar vertrouwen we dan maar op.

3. Het WK staat nu écht voor de deur (heeft u het profiel van anti-familiy man René van der Gijp al gelezen?) en dus kunnen we ons weer laven aan de reportages van Bert Maalderink. Sommige mensen ergeren zich kapot aan de man (waaronder alle bondscoaches), maar u kunt maar het beste genieten van de ongemakkelijke droogheid van de sportverslaggever van de NOS. Bijvoorbeeld van zomaar een reportage uit het rijke oeuvre van Bert Maalderink.

4. Ernest Louwes zat onterecht vast voor de moord op Jacqueline Wittenberg. Althans, die aanname kunnen we doen na het vrijkomen van nieuwe informatie over de moord, stelt Dr. Doom. “Hoe moeilijk kan het zijn geweest om zelf vast te stellen dat er destijds niet honderden maar slechts drie zendmasten rond de gewraakte autoroute (A28) stonden? Hoe kunnen de weersomstandigheden van drie maanden (!) na de dood van Wittenberg als bewijs hebben geteld en niet die van de (veronderstelde) dag van de moord? Hoe kan het opeens zo zijn dat de moord een dag later heeft plaatsgevonden?” De verzuchting ‘met hoeveel stuitende domheid komt het Openbaar Ministerie weg’ vat de gevoelens van veel Nederlanders behoorlijk samen.

5. Zijn ze in Japan al een stap verder in de evolutie, of zijn ze een beetje van het padje? Drie vraag werpt zich op na het lezen van dit artikel over het seksuele gedrag van Japanners. Zowel mannen als vrouwen lijken er wel een beetje klaar mee te zijn, dat gedoe in bed of op de keukentafel. En met relaties. Het gaat zelfs zo ver dat er wordt gewaarschuwd dat de Japanners ‘met uitsterven worden bedreigd.’ De Japanse maatschappij en economie hebben inmiddels ook ideale omstandigheden voor een sololeven gecreëerd. Is dit ook onze toekomst, of trekken de Japanners wel weer bij?

Prachtige, langere leesverhalen vindt u overigens in ons magazine, dat nu in de winkels ligt. Bekijk hier een overzicht van de onderwerpen. Of lees ons digitale weekblad, met daarin een verhaal uit een eerder nummer, over pesten op het werk.

Onderwerpen