Spring naar de content

Wie geeft CNN een spoedcursus aardrijkskunde?

Oekraïne ligt volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN ergens in Pakistan en Hong Kong in Brazilië. Het is hoog tijd voor een spoedcursus aardrijkskunde voor de geplaagde zender.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frank Verhoef

Het gaat niet goed met CNN. De zender heeft al jaren te maken met kwakkelende kijkcijfers. Kijkers zappen massaal naar concurrenten MSNBC en Fox News, deels omdat die zenders meer uitgesproken zijn dan CNN (daar houden Amerikanen nu eenmaal van) en deels omdat CNN de laatste tijd een potje maakt van de verslaggeving.

Het zal ongetwijfeld ook weleens bij andere zenders gebeuren, en zelfs vast weleens bij zenders in Nederland, maar het overkwam CNN twee keer in zeer korte tijd: het verkeerd situeren van landen en regio’s op de wereldkaart. En dat is best wel ernstig voor een zender die er prat op gaat in de hele aardbol te bestrijken.

Volgens CNN ligt Oekraïne – nota bene het land waarin een CNN-journalist is ontvoerd en vrijgelaten – ergens in Pakistan:

En Hong Kong, de Speciale Administratieve Regio van China, ligt in… Brazilië.

Het moge duidelijk zijn: CNN heeft een spoedcursus aardrijkskunde nodig. Met dergelijke blunders moet je er niet vreemd van opkijken dat kijkers weghollen van je zender.