Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: Onder de gelovigen

In ons digitale weekblad vindt u de beste website-artikelen van de afgelopen week én een groot artikel uit ons papieren magazine, met deze week een verhaal uit 1989 over de eerste islamitische scholen in Nederland. Dat en meer in een fraai vormgegeven en interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele highlights.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Onder de gelovigen
Wordt op de nieuwe islamitische scholen in Nederland een gevaarlijke minderheid gekweekt? Die vraag stelde journaliste Lieve Joris in 1989 in HP/De Tijd. Ze ging op bezoek bij de eerste islamitische scholen in Rotterdam en Eindhoven. Joris schrikt van de nieuwe problemen die zich op de scholen voordoen, zoals een discussie over bidhoudingen. Een hoofddoek is verplicht op de school in Eindhoven, is haar verteld.

Schoolvoorzitter Bakkiouli over de hoofddoek van een Nederlandse lerares: “Ik heb in een kippenslachterij gewerkt. Daar moest ik me ook aanpassen, ik moest laarzen aan, een witte schort, en een papieren hoedje op mijn hoofd.”

Niet beroemd zijn is erger
Beroemd zijn is de droom van velen, maar het heeft ook zo z’n nadelen. In HP/De Tijd nummer 8, die nu in de winkel ligt, vindt u een driegesprek met (ex-)roddelkoningen Henk van der Meijden en Evert Santegoeds en palingpoppromotor Jaap Buijs. In deze weekeditie vast een voorproefje. Van der Meijden: “Ik denk dat Gordon ten onder zal gaan, dat het einde niet lang op zich laat wachten als-ie zo doorgaat.”

Echt undateble? BNN-show stuurt kandidaat op date met acteur
Het is een van de meest hartverwarmende televisieprogramma’s van Nederland: The Undateables. Elke aflevering worden drie jongeren met een beperking gekoppeld aan een date, in de hoop dat ook zij De Ware eindelijk eens zullen treffen. Maar zijn alle dates wel even oprecht als ze lijken? HP/De Tijd kreeg in de smiezen dat date Ricardo in het dagelijks leven acteur is.

Schokkend: de macht van neofascisten in Oekraïne
In de Oekraïense regering hebben extreemrechtse politici cruciale posten in handen, zoals die van vice-premier en minister van Defensie. Wat zijn dit voor mensen, en hoe ver reikt de invloed van het neofascisme in Oekraïne? Duidelijk is dat een aanzienlijk deel van de regering in Kiev – en van de demonstranten die haar aan de macht brachten – onder fascistische invloed staat.

Uber verbieden? Belachelijk.
Na een strijd van de internationale taxibranche tegen UberPop is Duitsland het tweede land waar de taxi-app verboden is. Particulieren mogen niet langer klanten rondrijden in hun eigen auto als ze daar geen vergunning voor hebben. Goed nieuws voor de traditionele Duitse taxichauffeur. Maar de Duitse rechter zou zich moeten schamen.