Spring naar de content

De vrienden van The Grand (***)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: Friends of The Grand.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Thom Goderie
6
“Elke dag een glas champagne houdt je jong, en de huid strak,” aldus Willem Kool (r), hier met Remco Groenhuijzen

Een verrassend vriendschapsverzoek was de aanleiding voor de eerste aflevering van deze rubriek. En niet eens via Facebook, maar over de telefoon. Het verzoek was afkomstig van niemand minder dan de chef de rubrique van het fameuze Stan Huygens Journaal, de Prins (Carnaval) van de Nederlandse societywereld: Willem Kool.
De gelegenheid: het Friends of The Grand-diner, in restaurant Bridges, waar een handjevol vrienden van The Grand zich verschaarden. Chef de cuisine Bobby Rust – protegé van topkok Ron Blaauw – voorzag de vrienden van nieuwe lekkernijen, wijnkenner Joop ter Harmsel Tak serveerde bijpassende wijnen.

Sander Lusink, brand director van Oger, en Nynke van der Berg,  marketing manager van The Grand.
Sander Lusink, zoon van, en Nynke van der Berg, marketing manager van The Grand

De eerste gang: gerookte beekridder.
“Gerookte wat?” riep Joop Braakhekke.
“Beekridder,” brulde Kool, gevolgd door een lachsalvo aan tafel. Later op de avond zou blijken dat lachen om de meest onbeduidende opmerking, zo veel betekende als: ‘Wat een gezelligheid.’
Tweede gang: zacht gegaarde skrei.
Braakhekke: “Is het soep?”
De saus was inderdaad overvloedig.

 

5
Oger Lusink en Joop Braakhekke, dikke vrienden van The Grand

 

Tussen de gangen door deed mode-ondernemer Oger Lusink een rondje politiek.
“Jongens, hoe vinden we dat Mark het doet?”
“Mark wie?” vroeg ik.
“Mark Rutte, lieverd,” zei Frits Huffnagel.
Wederom gelach, en gepoch. Zij mochten Mark zeggen.
De derde gang was gebakken tarbot, gevolgd door gekarameliseerde bloemkool, en als dessert citrusvruchtensalade.
Zes verschillende wijnen later verlieten de vrienden van The Grand in beschonken toestand de tafel, om de avond voort te zetten in hotelbar The Flying Dutchman. Het feestje eindigde met een tip van Willem Kool. “Alles onthouden, Thom, maar niet alles opschrijven.”
Bedankt, Willem. Ik zal dan maar niet vermelden tot hoe laat de avond voortduurde. Al heb ik dat ook niet onthouden.

Eindoordeel:
Eenmaal toegetreden tot de vriendenkring van The Grand werd alles familiair. De drank vloeide rijkelijk, het diner van Bobby Rust was heerlijk. Correctie: fantastisch.

unnamed

 

 

Een feestje in het verschiet? Tip Thom hier.

1
Het feestje werd in besloten kring voortgezet. Kees Hoogetoorn, Remco Groenhuijzen, Frits Huffnagel, Nynke van der Berg, Willem Kool, Rik Torn, Joop Braakhekke en Joop ter Harmsel Tak (v.l.n.r.)